Як перейти на Йоту зі своїм номером: покрокова інструкція

Anonim

Якщо тарифи старого провайдера здаються занадто високими, а послуги перестали відповідати вимогам, то час міняти оператора. Перейти на Йоту зі своїм номером можна у різний спосіб. Ця процедура може зайняти до двох тижнів і варто пам'ятати, що міняти оператора зі збереженням номера можна лише на території одного регіону.

Що необхідно для переходу на Йоту

Щоб перейти зі збереженням свого номера, необхідно знати таку інформацію:

  • За мобільним рахунком не повинно бути взагалі жодних боргів, оскільки старий оператор просто не віддасть сім-карту конкуренту. Але заяву на перехід можна написати і за наявності боргів, на їх погашення відводиться 4 робочі дні;
  • Перенесення можливе лише в межах одного регіону. Якщо номер був зареєстрований у Московській області, то оформлення переходу можливе тільки тут;
  • Наступного разу змінити мобільного оператора, зі збереженням номера, можна буде лише через 2 місяці;
  • Варто приготуватися до того, що вся процедура переходу може зайняти до двох тижнів.

Не варто забувати і про те, що телефонний номер, з яким абонент планує перейти до оператора Yota, має бути зареєстрований на заявника.

Уточнити всі деталі переходу в Йоту зі своїм номером телефону можна безпосередньо у оператора.

Покрокова інструкція з переходу

Мобільний оператор Йота пропонує досить вигідні умови користування мобільним зв'язком, за рахунок чого успішно конкурує з відомими гігантами, такими як МТС, Білайн, Мегафон та Теле2. Абоненти великої четвірки можуть переходити на Yota, зберігши свій старий номер. Зробити це можна кількома способами.

Для початку потрібно знайти пакет документів, які оформлялися при купівлі активної сім-карти та подальшому підключенні до чинного оператора мобільного зв'язку. Варто обов'язково переконатись, що всі дані в договорі відповідають даним заявника на перехід. Якщо договір оформлений на іншу людину, його варто переоформити, вказавши актуальні паспортні дані.

Перехід онлайн

Якщо є бажання перейти зі своїм номером на Йота в онлайн-режимі, то така опція надається абонентам. Потрібно дотримуватися такої інструкції:

  • На сайті оператора Yota заповнити анкету на перенесення номера з одного оператора до іншого;
  • Знайти в маркеті оптимізований додаток для Йота та завантажити його на свій смартфон;
  • Запустити програму, для цього потрібне підключення до інтернету;
  • На стартовій сторінці вибрати версію для смартфона та почекати, поки завантажаться умови переходу;
  • Вибрати ліміт хвилин для здійснення дзвінків по всій території Росії. Включити/вимкнути пакет безлімітних повідомлень по країні;
  • Ознайомитись з тарифами оператора та умовами користування мобільним зв'язком;
  • Якщо все влаштовує, слід натиснути кнопку «Отримати sim»;
  • Після цього на екрані відображається питання, чи абонент хоче перейти зі своїм номером, якщо це так, то потрібно вибрати пункт «Зберегти свій номер»;
  • Вибрати варіант отримання нової картки та завершити процедуру оформлення.

Отримати нову сімку можна кількома способами, в офіційних салонах оператора та кур'єром. В останньому випадку при заповненні анкети потрібно залишити свій мобільний номер, що діє, для зв'язку з кур'єром.

Через офіс оператора

Якщо потрібно перейти на Йота зі своїм номером Мегафон або номером іншого оператора, то зробити це можливо через офіс. По карті, яка є на офіційному сайті, необхідно відшукати найближчий офіс компанії та прогулятися туди зі своїм паспортом, сім-картою та грошима. Не слід забувати про те, що сімка повинна бути оформлена на заявника.

В офісі клієнт пише заяву за встановленим зразком, заповнюючи всі необхідні графи. Перенесення зазвичай здійснюється протягом 8 робочих днів, але новому абоненту дають тимчасовий номер, яким може користуватися відразу після підписання договору про надання послуг.

Окрім цього, можна зв'язатися зі службою підтримки оператора та надіслати заявку на доставку стартового пакета додому. Кур'єр доставить і договір, який треба буде підписати. Варто зазначити, що така послуга працює не в усіх регіонах.

Вартість переходу з іншого оператора

Вартість переходу становить 300 рублів. Але навіть ці гроші не пропадають безвісти, а зараховуються на мобільний рахунок абонента. Більше того, якщо до мобільного телефону буде прив'язана банківська картка, то за перший місяць абонент заплатить лише 50%.

Умови та обмеження

Перш ніж перейти на Йоту, слід переконатися, що немає боргів перед чинним оператором. Потрібно враховувати, що гроші, що залишилися, не переносяться на новий рахунок, тому бажано їх витратити, тільки не піти в мінус.

Оформляти перехід повинна тільки та людина, на яку оформлена сім-карта. І послуга доступна лише у межах одного регіону. При оформленні договору при собі потрібно мати паспорт.