Як відключити послугу «Живий баланс» на Мегафоні: 4 способи

Anonim

Мегафон має послугу під назвою «Живий баланс», завдяки якій абонент завжди знає, скільки грошей у нього на рахунку. Суть її в тому, що сума, яка є на особовому рахунку, постійно виводиться на екран телефону після того, як абонент зателефонував, відправив повідомлення або вчинив іншу платну дію. З одного боку, це дуже зручно, не потрібно постійно надсилати запити, але платна така послуга. Безкоштовно скористатися такою опцією можна лише 2 тижні, потім починає стягуватися оплата 2 рублі на день. Вимкнути живий баланс на Мегафоні можна кількома способами.

1. Через особистий кабінет

Особистий кабінет дозволяє керувати послугами, а також проводити їх підключення та відключення. «Сервіс-гід» дозволяє поповнювати баланс, переходити на інший тариф та працювати з послугою «Мобільне ТБ». За допомогою особистого кабінету можна швидко відключити і опцію «Живий баланс», для цього слід перейти на сайт оператора, ввести логін та пароль. Як логін вводиться номер телефону, на якому планується відключити послугу, для отримання одноразового пароля слід надіслати запит 10500 та натиснути кнопку дзвінка. Після цього на телефон надходить повідомлення з паролем, який потрібно внести у відповідне поле.

Після цього абонент потрапляє до особистого кабінету. Там слід перейти до розділу керування послугами і навпаки опції «Живий баланс» пересунути кнопку в неактивне положення.Відразу після таких маніпуляцій опція вважається відключеною і плата за неї не нараховується починаючи з наступної доби.

Таким самим способом можна деактивувати будь-які послуги, прив'язані до номера телефону.

2. Через додаток Мегафон

Вимикати непотрібні послуги можна і через мобільний додаток Мегафон. Знайти його можна в стандартному магазині програм, потім встановити. Далі при активації програми на екрані телефону з'являється форма, куди потрібно ввести логін та пароль. Замість логіну використовується номер телефону. Пароль можна при кожному заході отримувати одноразовий або встановити його самостійно в налаштуваннях, що рекомендується зробити при першому заході в мобільний додаток.

У додатку знаходять усі активовані послуги та відключають непотрібні. Для цього слід пересунути кнопки, навпроти кожної з них, у неактивне положення.

3. За допомогою USSD-команди

Найпростіше відключити опцію «Живий баланс» за допомогою USSD-запиту. Для відключення потрібно набрати на телефоні запит 1340 та кнопку виклику. Послуга буде відключена практично моментально.

Якщо абоненту в якийсь момент знадобиться контролювати свої витрати, він досить швидко може підключити цю опцію назад. Для цього USSD вводять запит 1341 і тиснуть на кнопку зателефонувати.

4. Дзвінок оператору зв'язку

Вимкнути нав'язану оператором послугу можна і за номером гарячого телефону 0500, який працює цілодобово. Великим недоліком цього способу управління послугами є тривале очікування на відповідь оператора. Цей процес може зайняти близько півгодини, весь цей час абоненту потрібно буде сидіти з телефоном і чекати.

Після відповіді оператора потрібно виразно викласти йому свою проблему і попросити допомогти. Щоб ідентифікувати особу людини, що зателефонувала, оператор запитує паспортні дані, а також ставить деякі інші питання. Потім послугу буде відключено моментально.

Якщо будь-який з цих способів з якоїсь причини не підходить, то завжди можна прогулятися в салон зв'язку Мегафон, який знаходиться найближче від будинку. Там консультанту викладають свою проблему та просять допомогти. Зазвичай відключення у такий спосіб займає лише кілька хвилин. Але не варто забувати, що при відвідуванні фірмового салону зв'язку при собі потрібно мати паспорт або інший документ, що засвідчує особу.