Теле2 у Криму як вдома: інтернет

Anonim

Теле2 в Криму працює за підтримки місцевих операторів зв'язку. Як і іншим компаніям, за встановлення власних вишок їм загрожують санкції та штрафи. Тому на території Криму не можна підключитися до Теле2, купити сімку оператора чи відвідати салон зв'язку. З цими проблемами пов'язана більш висока ціна на дзвінки та інтернет, ніж при відвідуванні інших регіонів РФ.

У 2019 році починає діяти закон про відміну роумінгу всередині країни. У поїздках Росією абоненти платитимуть як у домашньому регіоні. Зміни торкнуться і Криму.

Скасували чи ні роумінг Теле2 у Криму

Минулого року Держдумою ухвалено законопроект про відміну національного роумінгу. Це означає, що в поїздках Росією абоненти всіх операторів перестануть платити за вхідні дзвінки. Вихідні дзвінки в іншому регіоні будуть оплачуватись за тими ж цінами, як удома. Закон набирає чинності з 1 червня 2019 року.

У Теле2 вирішили не чекати цього дня і скасували платні вхідні дзвінки. Але на Крим ці зміни поки що не поширювалися. Оператор скасовує плату за вхідні до Криму з 31 травня 2019 року. Ціни на інші послуги зв'язку залишаться незмінними.

«Легкий інтернет на півострові»

Опція «Легкий інтернет на півострові» дозволяє заощадити на мобільному зв'язку під час перебування в Криму. Вхідні у Криму безкоштовні, оскільки це регулюється законом РФ. Інші послуги мобільного зв'язку при підключенні опції «Легкий інтернет на півострові» оплачуються за такими тарифами:

  • 1 Мб інтернету – 2, 5 рубля. Округлення з інтервалом в 50 Кб, у більшу сторону.
  • Дзвінки на всі номери – 3 руб/хв (без підключення опції вартість така сама).
  • Сообщения – 3 рубля (без підключення опції ціна така сама).

Крім похвилинної та помегабайтної тарифікації, за послугу списується абонентська плата – 6 рублів на добу. Підключення платне - 30 рублів. Дана опція зручна саме для використання мобільного інтернету.

Управління здійснюється через USSD-запити:

  • Щоб активувати послугу на своєму номері, наберіть команду 14361.
  • Щоб подивитися статус опції - 1436.
  • Щоб відключити - 14360.

Послуга підключається лише за командою абонента. Доступна на будь-якому тарифі. Після активації з рахунку відразу списується вартість опції та абонентська плата за першу добу.

Після виїзду з території Криму не забудьте відключити послугу, інакше щоденна плата продовжуватиме зніматися з балансу.

Тарификація дзвінків та СМС на території республіки

Якщо абонент не хоче підключати спеціальну послугу для Криму, то ціна на стільниковий зв'язок для нього буде наступною:

  • вхідні дзвінки - безкоштовно;
  • вихідні - 3 рублі хвилина;
  • СМС - 3 рубля.

Після скасування роумінгу по Росії Теле2 знизив ціни для кримського півострова. У 2018 році ціни на зв'язок були вищими - 5 руб/хв для будь-яких викликів (вхідних та вихідних) та 3,5 рубля за СМС. Після набрання чинності червневим законом про роумінг входять безкоштовні.

Мобільний інтернет

Так як російські оператори не мають своїх вишок у Криму, 3G та 4G мережі надаються місцевими провайдерами - WIN mobile та Хвиля Мобайл.Абоненти Теле2 під час виходу в мережу з мобільного підключаються до них. Тому ціна для відвідувачів півострова на використання мобільного трафіку є високою: за кожен мегабайт списується по 3 рублі. У 2018 році його вартість була 5 руб/МБ.

Щоб не платити за кожен мегабайт, Теле2 пропонує послугу «Інтернет на півострові». Це безлімітний трафік із абонентською платою 300 рублів на добу. Вона списується лише у дні підключення до Інтернету. Якщо за добу виходів у мережу не було зафіксовано з номера, абонент нічого не платить.

Для керування послугою оператор пропонує USSD-запити:

  • Щоб підключитися, наберіть з телефону команду 14351.
  • У деякі тарифи послуга включена до базового пакета – у цьому випадку додаткової активації не потрібно, можна відразу користуватися. Щоб дізнатися, чи підключено послугу на тарифі, перевірте її статус короткою командою - 1435.
  • Після вичерпання ліміту можна отримати нові 200 МБ на високій швидкості. Наберіть 14353. За це спишеться ще 300 рублів.

Майте на увазі, що після списання абонентської плати інтернет надається лише до кінця поточної доби. Розрахунковий період – з 00:00 до 23:59 одного дня. Якщо абонент вийшов у мережу о 20:00, то оплати в 300 рублів йому вистачить лише на 4 години, а з настанням нової доби (о 12-й ночі) вона спишеться знову при підключенні до інтернету.

Як відключити інтернет у Криму на Теле2

Щоб відключити безлімітний інтернет на півострові, наберіть команду 14350 і натисніть кнопку виклику. Інформація про деактивацію прийде через SMS через пару секунд.

Якість зв'язку на півострові

З російських операторів на території Криму та Севастополя працює тільки МТС. Інші оператори не надають місцевий зв'язок на півострові, там немає їхніх офісів і не продаються сім-картки.Оператори РФ користуються стільниковою мережею місцевих провайдерів, із якими вони укладено угоди. Через це знижується якість голосових дзвінків. Багато хто скаржиться на повільний мобільний інтернет.

Абоненти Теле2 при поїздках до Криму отримують вигідні умови стільникового зв'язку. Тепер їм не доведеться платити за вхідні дзвінки, а зекономлені гроші витратити, наприклад, на мобільний інтернет. Ціни на вихідні дзвінки та СМС у Теле2 нижче, ніж у інших російських операторів.