Мобільна ОС Kirin OS: огляд

Anonim

19 травня 2019 компанія Google заборонила встановлювати на пристрої від Huawei операційну систему Android. Обмеження поширюється на смартфони та планшети, які реалізуються за межами Китаю – у тому числі в Росії. Очікується, що повноцінною заміною Android стане операційна система Kirin OS, яку розробляє компанія Huawei.

Що чекає власників Huawei

Оновлень операційної системи власники смартфонів та планшетів від Huawei можуть більше не чекати – доти, доки не буде знято обмеження з боку Google (та американського уряду).Єдине, що залишиться – це власні оновлення від Huawei, які підтримуватимуть пристрої у працездатному стані, забезпечуючи захист та безпеку даних користувача.

Історія появи ОС

Нова операційна система призначена для мобільних пристроїв та планшетів. Глава одного з підрозділів компанії розповів журналістам німецького видання Die Welt, що розробку нової операційної системи було розпочато ще у 2012 році, а ось завершити розробку вдалося лише у 2019 році.

Протягом семи років китайські розробники намагалися всіляко вдосконалити операційну систему. Вона багато разів тестувалася та доопрацьовувалась. В результаті вийшла зручна, практична і надійна платформа, але поки її ніхто не бачив.

Що готове в даний час

Сьогодні Huawei має в своєму розпорядженні:

  • Власним виробництвом процесорів та модемів;
  • Власним магазином додатків, в якому може з'явитися програма для нової операційної системи;
  • Многомільйонна армія шанувальників техніки під брендами Huawei та Honor.

Huawei App Gallery вже доступний – у тому числі й російським користувачам. Він встановлений на смартфонах Huawei P20 та P20 Pro. З ним вже працюють десятки тисяч розробників у всьому світі. Іншими словами, Huawei має практично все, щоб запустити найпотужніший продукт - є ринок, є магазин і є потенціал для розвитку.

Можлива дата виходу

Планується, що Huawei почне встановлювати новинку на свою продукцію у 2019 році – якісь