Як відключити «Хамелеон» на Білайні самостійно з телефону

Anonim

«Хамелеон» - це рекламне розсилання від Білайна. Протягом дня на екрані смартфона з'являються та затримуються до 3 хвилин новини, сама розсилка приходить безкоштовно. Щоб бути в курсі свіжих новин і знати про всі нові послуги оператора, досить іноді дивитися на дисплей. Плата береться лише за підключені платні послуги, ціна на які завжди вказана у заголовку повідомлення. Відключити «Хамелеон» на Білайн можна кількома способами, кожен вибирає для себе найбільш прийнятний.

Чому потрібно відключати послугу – опис

Якщо підключена послуга «Хамелеон», то періодично на екрані спливають повідомлення рекламного характеру, вони затримуються на кілька хвилин, а потім безвісти зникають. Такі повідомлення є безкоштовними, але в деяких випадках для повноцінного читання повідомлення потрібно оформити передплату та заплатити.

Відключення цієї послуги може знадобитися, якщо рекламне розсилання дратує та заважає спокійно жити. Справа в тому, що багатьом користувачам такі рекламні повідомлення зовсім не до вподоби, і вони не проти прибрати розсилку назавжди.

5 способів відключити Хамелеон

Є кілька способів самостійно відключити сервіс «Хамелеон». Всі ці способи абсолютно безкоштовні.

1. USSD-команда

Дуже просто і швидко відключити нав'язливу рекламу можна за допомогою USSD-команди.Для відключення слід набрати на смартфоні 11020 та кнопку виклику. Якщо через час послугу захочеться підключити, то потрібно набрати команду 11021 і натиснути зателефонувати.

2. Меню сім-карти

Доволі швидко можна видалити непотрібну послугу через меню сім-карти. Спочатку відкривають на мобільному пристрої Beeinfo, далі послідовно вибирають пункти «Hameleon» – «Активація» – «Вимкнути розсилку». Знайти меню сім-карти можна у вкладці «Налаштування», або «Інструменти». Назва потрібної вкладки відрізняється залежно від моделі смартфона.

3. Дзвінок на короткий номер.

Вимкнути непотрібні сервіси можна через дзвінок оператору на номер 0500. У цьому випадку співробітник компанії сам відключить послугу. Але варто пам'ятати, що оператор повинен підтвердити особу людини, яка зателефонувала.Для цього може знадобитися назвати кодове слово або паспортні дані.

4. Дзвінок на номер гарячої лінії

Найпростішим способом відключення нав'язливого рекламного сервісу є дзвінок на телефон гарячої лінії 8 (800) 3330500. У цьому випадку консультант сам прибере послугу з переліку активних. Але абонент повинен буде попередньо відповісти на кілька питань, що дозволить його ідентифікувати.

5. Звернення до офісу Білайн

Якщо жодні попередні способи відключення не підходять, то можна пройтися до найближчого салону зв'язку Білайн. Співробітнику слід пред'явити паспорт, номер телефону та озвучити проблему. Зазвичай відключення сервісів, що не використовуються, займає менше хвилини. В офісі оператора зможуть підказати, які послуги можна відключити назавжди, а які тимчасово.

Непрацюючі способи

Розглянемо, чи можливо відключити послугу в ЛК або мобільному додатку.

Особистий кабінет

Послугу «Хамелеон» неможливо відключити або заблокувати в особистому кабінеті користувача. через сервіс. Зробити це досить легко. Проходять авторизацію в особистому кабінеті, потім заходять у профілі, тут відображається тарифний пакет та доступний баланс.

Прокручують сторінку в самий низ, тут є розділ «Мої інформаційно-розважальні послуги». Саме тут містяться всі передплати, у тому числі й із «Хамелеона». Відключити їх можна зрушенням тумблера в неактивне положення.

Мобільний додаток

Вимкнути рекламну розсилку «Хамелеон» у мобільному додатку «Мій Білайн» так само неможливо. відключити підписки, нав'язані «Хамелеоном».

  1. Заходять до розділу підключених послуг. Тут слід знайти необхідну опцію і перевести бігунок у неактивне становище.
  2. Підтверджують свої наміри та чекають повідомлення з підтвердженням відключення послуги.

Однак розсилка так і приходитиме на телефон.

Якщо рекламні повідомлення від «Хамелеона» не приносять користі, їх можна відключити будь-яким описаним способом. Також слід пам'ятати, що за допомогою «Хамелеона» можна випадково підключити інші платні передплати. Їх контролювати краще в особистому кабінеті або мобільному додатку.