Супутниковий інтернет МТС у приватний будинок: ціна

Anonim

Для мешканців приватних будинків супутниковий інтернет часом стає єдиною можливістю користуватися глобальною мережею та дивитися телевізор. Супутники передають будь-яку інформацію – телебачення, телефонний зв'язок, інтернет. Щоб провести супутниковий інтернет МТС у приватний будинок, знадобиться обладнання, але МТС надає комплект за прийнятною ціною. Розглянемо всі плюси та мінуси цієї послуги.

Види супутникового інтернету

Інтернет через супутникову тарілку може бути двох видів – симетричний та асиметричний. Це залежить від способу передачі інформації.

  1. Симетричний. Такий тип передачі зручно розглядати з прикладу. Користувач забиває в адресний рядок адресу ресурсу та відправляє запит, далі відповідь передається провайдеру, а потім вже безпосередньо користувачеві. Такий спосіб обміну інформацією досить дорогий, він застосовується лише в тому випадку, якщо немає інших варіантів підключення до інтернету та ТБ.
  2. Асиметричний. Цей спосіб передачі є комбінованим. Через супутник сигнал лише доставляється, а вирушає він із наземних мереж. Такий спосіб зв'язку є більш популярним, оскільки коштує дешевше.

Раніше послуги асиметричного інтернету надавалися тільки іноземними операторами, тому ціна, відповідно, була досить високою. Зараз ситуація змінилася, такі послуги зв'язку надають і вітчизняні провайдери.

Асиметричний супутниковий інтернет – це досить складна система зв'язку, яка потребує постійного контролю кваліфікованих фахівців.

Устаткування для супутникового інтернету МТС

Для прийому супутникового сигналу в приватному будинку необхідно придбати комплект спеціального обладнання. Абоненту знадобиться:

  • МТС-тарілка, для прийому інтернету та телебачення. Щоб отримувати якісні послуги, не варто заощаджувати на тарілці. Краще взяти пристрій діаметром більше;
  • Конвертер. Ця частина обладнання підбирається індивідуально. Є невід'ємною частиною супутникової тарілки. Вони разом приймають сигнал, який потім передається на HD-приставку. При цьому саме конвертер є головним інструментом прийому та передачі сигналу, а супутникова антена тут виступає лише дзеркалом, що концентрує цифровий сигнал;
  • Ресивер. Часто підключається за допомогою USB, проте він може бути вбудованим у сам пристрій.

Крім того, для підключення необхідний кронштейн для кріплення супутникової тарілки, кабель, САМ-модуль та SMART-картка. Оператор МТС пропонує кілька комплектацій обладнання за різною ціною.

Вартість обладнання без цифрової приставки буде нижчою, але такий комплект підійде тільки тим абонентам, у яких сучасні цифрові телевізори з вбудованим приймачем DVB-S2 і спеціальним CI+ роз'ємом.

Багато телевізорів, випущених після 2012 року, не потребують підключення спеціальної цифрової приставки. Але краще попередньо проконсультуватися з технічним працівником компанії МТС.

Тарифи

З середини грудня 2018 року і до кінця червня до підключення доступне супутникове ТБ і безлімітний мобільний інтернет. номер мобільного телефону. Абоненту доступні:

  • Повний комплект обладнання. Сюди входить роутер, спеціальний приймач супутникового сигналу та тарілка діаметром 0,6 м. Вартість цього пакету послуг складає 4990 рублів;
  • Безлімітний інтернет до 4 Мб/с. Плата становить 670 рублів на місяць;
  • Можливість переглядати пакет «Базовий» абсолютно безкоштовно. Доступно більше 190 каналів, у тому числі 35 у HD-якості та 1 у UHD.

З 1 квітня та по 30 вересня 2019 року компанія МТС пропонує своїм абонентам взяти участь в акційній пропозиції. Можна купити комплект обладнання з антеною 0,6 метра всього лише за 3990 рублів (до 31 березня 2019 року було обладнання за 2990 рублів, але на рахунок сума не зараховувалася), але при цьому на бонусний рахунок зараховується така ж сума.

Абонентам, які підключилися в період акції, є 199 каналів, у тому числі і з годинними версіями. Можна переглядати 35 каналів як HD і 2 канали доступні у форматі UHD. Підключити супутникове ТБ можна в квартирі, заміському будинку або на дачі.

Гроші з бонусного рахунку можна витрачати на оплату додаткових телевізійних каналів.

Як підключити супутниковий інет

Для початку слід визначитися з місцем, де буде встановлена ​​антена. За допомогою компаса визначають північ, саме туди має бути спрямована тарілка.

  • На вибраному місці кріплять кронштейн;
  • На нього встановлюють тарілку перпендикулярно вгору;
  • Далі підключається кабель.

При виборі супутникової антени варто враховувати місце проживання. У співробітників МТС можна попросити переглянути спеціальну карту покриття. Чим інтенсивніше на ній червоний колір, тим менше антену можна ставити.

Якщо абонент проживає в зоні стійкого прийому сигналу, то йому можна ставити антену 0,6 метра. Для зони середньої стійкості варто купувати тарілку 0, 9-1, 2 метри. Якщо планується однією тарілкою приймати сигнали від ряду супутників, її діаметр повинен бути не менше 0, 9 метра.

Налаштувати супутникову тарілку від МТС нескладно. Для початку слід повернути її в потрібну сторону, нахилити та трохи розгорнути конвертер. Після цього:

  1. Підключають кабель до цифрової приставки МТС.
  2. На екрані з'являється меню, там вибирають налаштування антени. Далі дивляться рівень сигналу, якщо він нестійкий, то тарілку повертають.

Установка обладнання може здійснюватися співробітниками компанії МТС. Вартість послуг може дещо відрізнятися залежно від території, на якій проживає абонент. Замовити встановлення та підключення можна за телефоном 8 800 250 0890. Ціна на місяць супутникового інтернету та телебачення залежить від тарифного пакету.

Щоб почати користуватися, необхідно дотримуватися таких інструкцій:

  • Роутер підключають до комп'ютера;
  • Вибирають Пуск – Налаштування – Мережа та інтернет;
  • Далі обирають «Центр управління мережами та загальним доступом».

Якщо використовується кабель, то вибирають «Підключення через локальну мережу», за наявності роутера варто вибрати «Підключення по бездротовій мережі».

Далі вибирають Протокол інтернету версії 4 – Властивості – Отримати IP-адресу автоматично, отримані настройки зберігають.

Далі в адресному рядку будь-якого браузера вводять 192.168.1.1. У віконці, що з'явилося, вводять логін і пароль «admin». Відкриється меню роутера, вибирають Налаштування інтернет – WAN – вводять ім'я хоста.

Напроти пункту «Автоматичне отримання DNS адрес» ставлять галочку і тиснуть кнопку Застосувати. Після цього комп'ютер перезавантажують.

Альтернативи супутниковому інтернету

Альтернативою супутниковому інтернету є мобільний. Компанія МТС пропонує багато вигідних тарифів, багато з яких передбачають безлімітний інтернет. При цьому швидкість у цьому випадку буде на порядок вищою, особливо якщо використовується новий формат зв'язку. Так, за 499 рублів на місяць можна отримати трафік 200 Мбіт/с, а за 999 рублів вже 500 Мбіт/с.

У деяких населених пунктах мобільне покриття недостатнє, тому інтернет тягне погано. У цьому випадку мешканці можуть встановлювати супутникові тарілки та отримувати одночасно якісне ТБ та інтернет. Компанія МТС пропонує абонентам вигідні умови користування такими послугами. В рамках акції ціна тарілки з установкою досить прийнятна, плюс клієнт отримує бали на бонусний рахунок.