Чому пропадають контакти в телефоні на Андроїд і як відновити

Anonim

Причин, через які пропадають контакти в телефоні на Андроїд, чимало. Панікувати в такому випадку не варто, оскільки найчастіше ситуацію можна виправити.

Можливі причини проблеми

В основному зникнення важливої ​​інформації пов'язане з такими подіями:

  • Випадкове падіння телефону. Якщо мобільний пристрій нещодавно падало, тобто великий ризик недорахуватися в телефонній книзі кількох номерів, хоча, можливо, вони пропадуть і все відразу;
  • Бує і так, що при роботі в інтернеті Андроїдом видаляються певні записи з телефону;
  • Інформація може відображатися некоректно, якщо на сім-карті немає місця;
  • Дані можуть частково або повністю зникнути при спробах синхронізації з акаунтом @gmail.com;
  • Якщо налаштування мобільного пристрою були спеціально або випадково скинуті до стандартних налаштувань;
  • Якщо інформація про записник не була видалена, але перейшла з якоїсь причини в сегмент прихованих.

Інший раз з телефонної книги без видимих ​​на те причин.

Як відновити контакти в телефоні

Метод відновлення зниклих даних повністю залежить від причини, через яку було втрачено номери. Відновити пропажу можна різними способами.

Резервна копія

Щоб запобігти повній втраті важливої ​​інформації, її періодично потрібно копіювати на інші носії. Для цього потрібно:

  • Зайти в записник;
  • Натиснути на графу імпорт/експорт;
  • Копіювання інформації відбуватиметься із сімки на флеш-пам'ять.

В результаті цих дій на карті пам'яті з'являється окремий файл, де будуть збережені всі контакти з телефонної книжки. Якщо раніше вже робилися резервні копії, то можна припустити, що всі номери збережені.

Якщо файли на телефоні дійсно дуже важливі, слід періодично робити їх копії та зберігати на флеш-пам'яті. У більшості програм є і така функція, як надсилання контактів електронною поштою.

Додатково файл зі всіма записаними телефонами рекомендується зберігати у хмарі на ПК.

З використанням облікового запису Google

Фахівці рекомендують завести обліковий запис у Google, навіть коли він не потрібен. При виконанні авторизації у смартфоні система запропонує зареєструвати обліковий запис, потім він автоматично використовується для зберігання великого обсягу інформації, у тому числі і телефонної книжки із записаними номерами.

Якщо аккаунт був створений, то щоразу під час його активації система автоматично відправляє оновлені дані до хмарного сховища. Коли контакти не відображаються, відновити їх просто. Для цього слід зайти до облікового запису Google, а потім до телефонної книги та вибрати клавішу імпорт/експорт.

За допомогою програм

Android Data Recovery - це програма, за допомогою якої можна відновити дані, синхронізувавши їх з комп'ютером. Крім інформації із записника, утиліта може дістати з пам'яті смартфона фото, повідомлення та інші файли. Незважаючи на наявність платної версії, користуватися програмою можна безкоштовно.

Для установки:

  • Скачують програму на свій телефон;
  • Далі потрібно виставити режим налаштування по USB. Для цього переходять до «Параметри» → «Про телефон». Потім натискають кілька разів вкладку «Номер складання» (може бути вказана версія прошивки). У відкритому вікні вибирають «Параметри» → «Для розробників» та включають опцію. Потім активують «Налагодження USB»;
  • Вибирають програму «Android Recovery» та з'єднують смартфон із комп'ютером за допомогою кабелю;
  • Вибирають вкладку «Contacts» → «Next»;
  • І далі вибирають відновлення зниклих даних «Recover».

Після всіх виконаних маніпуляцій загублені контакти повинні відновитися.

Перевіреним часом та надійним хмарним сховищем є Dropbox. За допомогою цієї програми можна зберігати контакти, фотографії, відео та будь-які файли.

MyPhoneExplorer – це спеціальна програма на ПК, яка дозволяє керувати файлами на телефоні з комп'ютера. У налаштуваннях смартфона виставляють налагодження USB. Далі з'єднують телефон із комп'ютером за допомогою шнура і чекають, доки завершиться синхронізація. Щоб створити бекап контактів, в меню вибирають кнопку «Різне», а потім «Створити резервну копію даних».

За необхідності контакти можна відновити так:

  • Відкрити налаштування контактів;
  • Відшукати розділ імпорту/експорту;
  • Відновити контакти з бекапу.

Фахівці допоможуть

Якщо всі перелічені вище поради виявилися неефективними, то потрібно звернутися до фахівців. Але для початку потрібно перевірити, чи не виставлено опцію фільтрації даних. Ця опція могла перенаправити важливу інформацію в іншу папку і на старому місці вона не відображатиметься взагалі. Крім того, користувач міг випадково виставити відображення контактів лише з сім-карти.

Могли бути виставлені групи контактів. Варто перевірити, чи фільтром не відображається лише певна група, в якій з якоїсь причини мало контактів або вони взагалі відсутні.

Якщо знайти причину втрачених контактів не вдалося, потрібно звернутися до професіоналів. Вони проведуть діагностику мобільного пристрою та допоможуть відновити інформацію, яка зникла.

Відновлення правильного відображення списків

Якщо телефон не бачить списки контактів або їх відображення некоректно, то потрібно переглянути налаштування. Для цього зайдіть у «Налаштування» → «Показати контакти» → «Вигляд» → «