Деталізація дзвінків на Йота: як зробити безкоштовно

Anonim

Деталізація дзвінків на Йота може стати в нагоді, якщо гроші з рахунку зникають занадто швидко і абонент не може зрозуміти, на що витрачається так багато коштів. Також він побачить у роздруківці всі номери, на які здійснювалися дзвінки та надсилалися СМС. Користувач сам вибирає період, за які йому потрібні відомості.

Це зручний спосіб контролю щомісячних витрат. Якщо в сім'ї є діти або люди похилого віку, вони можуть випадково підписатися на платні розсилки за короткими номерами. Це теж буде видно у звіті.

Спосіб отримання деталізації на Йота

Зазвичай деталізацію замовляють на сайті оператора. Але у Йоти, на відміну від інших популярних операторів, не знайти такого розділу в меню. Щоб замовити звіт, потрібно зв'язатися з менеджером у чаті.

У мобільному додатку

Найзручніший спосіб для керування налаштуваннями оператора Йота – це додаток для смартфона. Тут можна запитати звіт про всі витрати на стільниковий зв'язок. Завантажити версії програми для Android та Айфона можна на сайті оператора, а також у каталогах Google Play та AppStore.

Після завантаження почнеться автоматичне встановлення програми. Потім її потрібно запустити та авторизуватися в системі. Для отримання деталізації дотримуйтесь інструкцій:

Відкрийте розділ технічної допомоги. Він знаходиться у верхній частині екрана - кнопка у вигляді повідомлення зі знаком питання.

  • Виберіть пункт «Задати питання у Чаті».
  • У полі для тексту введіть прохання про отримання деталізації дзвінків для свого номера.
  • Не забудьте вказати період, за який потрібен звіт.
  • Напишіть П. І. О. і обов'язково e-mail – на нього прийде файл з деталізацією.

Коли файл від Йоти прийде на електронну пошту, потрібно:

  • зберегти його на комп'ютер;
  • розпакувати ZIP-архів;
  • відкрити файл у форматі PDF;
  • ввести код із СМС у віконце.

Все, тепер деталізація відкриється на екрані. Можна вивчати свої витрати на зв'язок.

Через особистий кабінет

На офіційному сайті оператора Йота є такий же чат зі спеціалістом, як у додатку. Його немає на головній сторінці, а щоб у нього потрапити, слідуйте таким шляхом:

  • Зайдіть до розділу «Підтримка» верхнього меню.
  • Виберіть категорію «Смартфон/Планшет».
  • Натисніть на посилання «Зверніться до чату».
  • У повідомленні напишіть повністю своє ім'я, номер особового рахунку та місто. Повідомте оператора, що потрібна деталізація в електронному вигляді.

Інший спосіб – написати в службу підтримки на електронну пошту

В салоні зв'язку Yota

Через інтернет замовлення звіту набагато простіше, ніж у точці продажів Йота. Але якщо абонент не користується інтернетом або з якоїсь причини не може вийти в мережу, можна звернутися до менеджерів компанії.

Для замовлення деталізації обов'язково знадобиться паспорт. Без нього консультант не зможе перевірити, чи вказаний номер дійсно належить клієнту. Роздруківка дзвінків та СМС може бути віддана лише власнику сім-карти, на яку вона офіційно оформлена. Передавати в руки інших людей такі особисті відомості заборонено.

Після ідентифікації абонента в системі фахівець попросить назвати термін, за який потрібен звіт. Він не може бути більше півроку з моменту звернення.

На відміну від інших операторів, Йота не бере гроші за цю послугу – абонент отримує роздруківку безкоштовно.

Як зробити деталізацію чужих дзвінків

Отримати список дзвінків іншого абонента можна лише в тому випадку, якщо є доступ до його паспортних даних та телефону із сімкою Йота. Якщо про замовлення деталізації попросить родич або друг, можна зайти в чат на сайті, ввести його дані і відправити запит.Коли файл прийде на пошту, розпакувати його і запитати код, який надійшов на вказаний номер. Саме для цього існує перевірка СМС-коду – щоб без відома власника номера ніхто не міг отримати доступ до його особистої інформації.

В інтернеті багато сайтів, на яких пропонуються платні послуги з деталізації будь-якого номера. Не варто сподіватися на справжність їхньої інформації, тому що це спосіб виманювання грошей з відвідувачів і не більше. Оператори надійно зберігають таку інформацію, а доступу до неї можуть отримати лише представники правоохоронних органів. Покарання поширення особистих даних передбачено федеральним законом, Кримінальним і Адміністративним Кодексом. За злом бази даних хакерськими програмами також загрожує кримінальна ответственность.

Отже, щоб отримати деталізацію, зв'яжіться зі спеціалістом у чаті. Для цього використовується мобільний додаток або сайт Йота. Якщо робота з онлайн-сервісами скрутна, то єдина альтернатива - відправитися в салон оператора і попросити менеджера про роздрук звіту.У будь-якому випадку послуга безкоштовна.