Деталізація дзвінків: як зробити роздрукування викликів та СМС

Anonim

Деталізація дзвінків доступна абонентам будь-якого оператора. Це можливість відстежити свої витрати на мобільний зв'язок, а також подивитися, на які номери було здійснено дзвінки або надіслано повідомлення.

Що таке деталізація

Деталізація дзвінків та СМС - це звіт про надані послуги зв'язку, дзвінки та СМС, оплату трафіку, підключення платних сервісів та списання абонентської плати за них. Деталізація витрат складається за певний період - на вибір клієнта. Зазвичай, при самостійному отриманні через онлайн-сервіси встановлюється обмеження на отримання даних у 6 місяців.

Замовляють деталізацію, щоб дізнатися, куди списуються гроші з рахунку. Часто абонент зауважує, що з його балансу зникають гроші, а під час вивчення деталізації з'ясовується, що на його номері підключено платну послугу або розважальний сервіс.

Як отримати деталізацію

Інформація про дзвінки та СМС доступна абоненту на онлайн-сервісах оператора. Можна використовувати офіційний сайт або мобільний додаток.

Через особистий кабінет

На сайті будь-якого оператора в особистому профілі знайдіть розділ фінансів. У ньому зазвичай є функція отримання звітності щодо витрат. Період користувач вибирає сам абонент. Можна також налаштувати звіт, які категорії послуг до нього повинні входити – дзвінки, оплата сервісів, інтернет, роумінг або все одразу.

Розділ деталізації може відразу бути винесений у головне меню, як це зроблено в особистому кабінеті Білайн.

У мобільному додатку

Програми для мобільних виконують всі функції власного кабінету, при цьому мають зручний інтерфейс для використання на телефоні. Зайдіть у розділ фінансів та знайдіть категорію витрат.

Тут можна вибрати період, за який потрібно перевірити звіт. Вкажіть початкову та кінцеву дати та натисніть на кнопку «Надіслати на e-mail». Після формування списку абонент отримає його на вказану електронну адресу.

Через СМС

Якщо отримати інформацію на пошту немає можливості, можна замовити відправку через СМС. Вибір способу надсилання зазвичай надається операторами в особистому кабінеті. Також можна зателефонувати до служби підтримки.

У офісі оператора

В офісах та салонах операторів мобільного зв'язку можна взяти деталізацію, але в цьому випадку послуга буде платною. Звернення до фахівців дозволяє отримати інформацію за більш тривалий термін – до трьох років.

Отримання експрес-деталізації на популярних операторах

Експрес-деталізація - це замовлення звіту за короткий період – від 1 дня до тижня. Як правило, він замовляється командою з телефону або за дзвінком до кол-центру. Надходить абоненту у вигляді SMS.

У будь-якого оператора можна зробити деталізацію описаними вище способами. Але є свої особливості надання цієї послуги. Наприклад, додаткові команди та підключення автоматичних опцій:

МТС

На МТС доступна послуга автоматичного надсилання звіту за місяць. Щомісячну доставку рахунку можна налаштувати в особистому кабінеті, у розділі «Мій рахунок/Контроль витрат» або в мобільному додатку Мій МТС. При зверненні до офісу оператора роздруківка коштуватиме 3 рублі/день.

Мегафон

На Мегафоні можна замовити отримання інформації через короткий запит 113. З рахунку спише вартість послуги – 21 рубль.Також діє відправлення порожнього SMS на номер 5039. У цих випадках звіт прийде в ММС-повідомленні. Якщо потрібно відправити його на електронну пошту, то напишіть на адресу та надішліть на вказаний телефон.

За формування та роздруківку деталізації в офісах Мегафону потрібно буде заплатити з розрахунку 5 руб/день.

Білайн

На Білайні відправте SMS з електронною адресою на номер 1401. На e-mail прийде звіт за останні 30 днів.

Сформувати деталізацію при зверненні до співробітників Білайна - 5 рублів за добу при звітному звіті до 8 місяців, від 9 місяців - 1000 руб/міс. Роздруківка на папері – 150 рублів.

Теле2

У Теле2 немає послуги швидкої деталізації, замовити звіт можна лише стандартними способами - в особистому кабінеті та в додатку або в офісі оператора. При формуванні звіту в офісі доведеться заплатити 30 руб/міс, якщо звіт потрібен за кілька діб, то 5 руб/день.

Ціни уточнюйте в салоні зв'язку свого міста, вони можуть різнитися в різних регіонах. в електронному вигляді на e-mail.

Чи можна отримати роздрук чужого номера

Інформацію про чужі дзвінки та листування не розкриє жоден оператор. Отримати дані можна лише для свого номера. Якщо для цього абонент скористався допомогою фахівців в офісі, то вони обов'язково вимагатимуть паспорта, інакше прохання не буде виконано.

В мережі зустрічається багато сайтів, які обіцяють надати повний роздрук усіх телефонних дзвінків з чужого номера. Крім того, пропонується отримати все листування по СМС, яке вів абонент. Це шахраї, що наживаються на своїх користувачах. Не варто сподіватися на достовірність їхніх звітів, а тим більше – переказувати їм гроші.