Як заблокувати номер телефону МТС: добровільне блокування

Anonim

Найчастіше заблокувати номер МТС потрібно у разі крадіжки або втрати телефону із сім-карткою. Щоб шахраї не могли скористатися особистими даними та грошима на мобільному, використовується послуга блокування та подальшого відновлення номера на дублікаті.

Інша причина тимчасового блокування - від'їзд у відпустку або відрядження. Якщо абонент у цей період планує користуватися іншою сім-карткою, він може активувати спеціальну опцію – «Добровільне блокування». Вона зупиняє зняття абонентської плати за послуги мобільного зв'язку.

Через сайт МТС

Зайдіть на офіційний сайт оператора та авторизуйтеся в системі. Для цього:

  1. Натисніть кнопку особистий кабінет у правому кутку сторінки.
  2. Введіть свої дані – номер та пароль.
  3. У лівій частині екрана натисніть пункт меню «Налаштування».
  4. Після розділу з особистими даними профілю йде блокування номера.
  5. Натисніть кнопку «Заблокувати», щоб підключити послугу.

Система попросить підтвердити дію. На екрані з'явиться інформація про вартість та кнопка для підтвердження – «Підключити».

USSD-командою

Щоб увімкнути тимчасове блокування з телефону, наберіть команду 111157 і натисніть дзвінок. Плюс цього способу без необхідності підключатися до інтернету та відкривати сайти.

Через автоінформатор

Зателефонуйте за номером 111. Це «Мобільний помічник», який своїми підказками допоможе встановити блокування. Уважно слухайте голосове меню та дотримуйтесь інструкцій.

Через службу підтримки

Зв'язатися зі спеціалістом можна за номером 0890. Це безкоштовна лінія для всіх абонентів МТС. Після з'єднання потрібно прослухати меню автоінформатора, натискати потрібні цифри, щоб потрапити до розділу з'єднання з фахівцем. Далі потрібно трохи часу, щоб звільнився оператор кол-центру.

Коли він відповість, повідомте йому про необхідність заблокувати сімку. Для того щоб ідентифікувати в системі абонента, знадобляться паспортні дані, П.І.Б. і, можливо, кодове слово. .

У офісі компанії

Якщо вирішено скористатися допомогою менеджерів салону зв'язку, то не забудьте принести з собою паспорт. Працівники офісу мають звірити дані зі своєю базою клієнтів. Якщо все правильно, то через кілька хвилин номер буде заблоковано.

Автоматичне блокування сім-карти МТС

Система автоматично блокує номер у таких випадках:

  • при нульовому або мінусовому балансі;
  • при вичерпанні наданого ліміту за боргом (при використанні послуги «На повній довірі»);
  • при тривалому невикористанні сим-карти.

Перші два випадки – це тимчасове фінансове блокування, яке легко забирається поповненням рахунку на необхідну суму.

Останній пункт приводиться в дію, коли абонент довгий час:

  • не дзвонив з цього номера;
  • не користувався іншими платними послугами мобільного зв'язку;
  • при мінусовому балансі не поповнював його.

Точного часу настання автоматичного блокування для кожного абонента не передбачено. Воно залежить від чинного тарифу і може бути в межах від 60 до 180 днів.

Відновлення SIM-карти після блокування

Після відключення «Добровільного блокування» відновлюється колишня тарифікація, активуються всі послуги, підключені раніше, та відновлюється баланс. Щоб зняти обмеження, зателефонуйте до центру техпідтримки, прийдіть в офіс або можна відключити самостійно – через особистий кабінет.

Також можна замовити доставку на сайті оператора. Для цього заповніть форму заявки на сторінці «Доставка SIM-картки».

На відновленій сімці в першу добу буде заблоковано сервіс СМС, а також обмежений доступ до Гаманця МТС Гроші.

Як заблокувати номер назавжди

Якщо потрібно безповоротно відмовитися від сім-карти, буде потрібно письмову заяву абонента. Для цього він приходить до офісу оператора з паспортом і повідомляє про бажання розірвати договір про надання послуг стільникового зв'язку. Менеджер звірить паспортні дані та видасть зразок для написання заяви.

Якщо на рахунку залишилися гроші, то потрібно вказати номер рахунку банківської картки, на яку оператор зможе переказати залишок коштів. Одразу чекати гроші не варто, на переказ може піти до 1 місяця. Готівкою ці гроші не видаються.

Также остаточне блокування номера настає через певний термін, коли абонент не користувався платними послугами зв'язку. Такий період може тривати до півроку, після чого номер автоматично блокується. Протягом кількох днів клієнт може відновити сім-карту – для цього потрібно відвідати офіс, при собі мати паспорт.Далі номер, що звільнився, віддається новому власнику, а для колишнього господаря він стає назавжди втраченим.

За допомогою послуги «Добровільне блокування» зупиняється дія тарифу та послуг, що дозволяє заощадити на абонентській платі за мобільний зв'язок, який на певний період не потрібний. Після відновлення всі параметри сім-карти повертаються. На рахунку заблокованої сімки має бути достатньо коштів на списання щоденної абонентської плати. Послуга доступна на всіх тарифних планах.