Заміна сім-карти МТС: як поміняти на наносимо зі збереженням номера

Anonim

Заміна сім-карти МТС може знадобитися, якщо абоненту знадобилася мікро- або наносимо. Також при втраті, поломці сімки фактично відбувається її заміна. Отримати нову сімку з тим же номером можна абсолютно безкоштовно.

Види сім-карт

Симки розрізняються за розміром і поділяються на такі різновиди:

  • Mini-SIM (25×15 мм) – це класичний формат сім-карти, який використовувався з початку появи мобільних. Якщо телефон випущений раніше 2012 року, його слот пристосований саме під таку величину сімки.У сучасних смартфонах вони вже майже не використовуються, тому що займають усередині корпусу багато місця. Найчастіше їх можна зустріти у старих моделях або звичайних кнопкових телефонах.
  • Micro-SIM (15×12 мм) – вперше почала використовуватися в iPhone 4. Після фірми Nokia і Samsung теж стали випускати пристрої зі слотами для такого формату sim-карт.
  • Nano-SIM (12×5 мм) – найбільшою популярністю зараз користується найменший вид сімок. Вони встановлюються у нові моделі смартфонів більшості виробників. За розмірами вона практично відповідає електронному чіпу sim-карти, лише пластикова основа трохи виходить за межі мікросхеми, обрамляючи її.

Після покупки нового телефону або планшета може виявитися, що стара сім-карта не підходить під встановлений у пристрої слот. У цьому випадку її можна змінити на випадок з тим же номером і відповідним розміром.

Де і як поміняти сим-карту на нано та мікро

Якщо сімка зламалася, загубилася або не підходить за форматом до нового пристрою, скористайтесь послугою «Заміна SIM-карти». Абонент отримає сімку зі збереженням номера, тарифу та залишку на рахунку.

Для цього передбачено два способи:

  1. Відправитися в салон зв'язку МТС і попросити менеджерів поміняти SIM-карту на іншу. Якщо абонент має сумнів, який саме формат сімки йому потрібен, можна показати пристрій консультанту салону – він швидко визначить необхідний розмір. Потрібно написати заяву на заміну сімки. Не забудьте взяти з собою паспорт.
  2. Замовити сім-карту на сайті МТС з доставкою додому. Для цього заповніть форму заявки на сторінці «Замовлення SIM-картки».

  • При заповненні форми на першій сторінці вибираємо абонента – фізичну чи юридичну особу, своє місто, вид доставки.
  • На другій сторінці вводиться номер сімки, яку потрібно замінити. Тут же зазначаються всі особисті дані – П.І.Б., дата народження, паспортні дані, повністю адреса реєстрації та доставки. Обов'язково – контактний номер та e-mail.
  • Найостанніший пункт на цій сторінці – вибір формату SIM-карти. Ставимо прапорець на тому варіанті, що підходить до пристрою. Натискаємо далі та завершуємо реєстрацію замовлення.

Вартість заміни сімки МТС

При зверненні до салону зв'язку перевипуск сім-карти здійснюється безкоштовно, не важливо, який формат потрібен - мікро-або наносимо.

Якщо абонент замовив сімку на сайті, то йому потрібно заплатити за доставку. Він може сам вибрати, який вид доставки використовуватиме оператор:

  • Економ - 200 руб.
  • Прискорений – 350 руб.
  • Экспресс – 500 руб.

При оформленні заявки на мобільному рахунку повинна бути достатня сума для оплати замовлення.

У випадку з юридичною особою представник організації повинен мати довіреність на отримання картки. Вона засвідчується печаткою підписом керівника.

Обрізання сімки: плюси та мінуси

В салонах зв'язку можуть обрізати sim-карту під потрібний розмір, але така послуга платна. Консультанти обрізають сімку за допомогою спеціального приладу – сім-каттера. Виглядає як степлер з отворами для створення мікро- і наносимо.

Щоб не переплачувати, можна обрізати карту самому – гострими ножицями. Добре, якщо є інша сімка відповідного розміру – її потрібно використовувати як шаблон:

  1. Візьміть сімку для обрізання чіпом вгору.
  2. Зверху покладіть шаблон так, щоб мікросхема була повністю закрита.
  3. Щільно притисніть.
  4. Ніжницями обріжте пластик по контуру шаблону.

При самостійному обрізанні дуже легко випадково зачепити ножицями чіп. Тоді сімка вийде з ладу та потрібно буде отримати заміну в офісі оператора. Особливо складно самому вирізати наносимо, адже пластикова основа обрізається зовсім близько до чіпа.

Плюси самостійного обрізання:

  • Не потрібно йти в салон зв'язку і витрачати свій час.
  • Не потрібно платити гроші за послугу.

Минусы:

  • Необхідно мати шаблон відповідного розміру. Можна спробувати і без нього, але велика ймовірність помилитися з розміром і контурами.
  • Є небезпека пошкодити чіп – тоді сімка перестане працювати. У цьому випадку єдиний вихід – звертатися до офісу оператора з паспортом, писати заяву на отримання дубліката своєї картки.

Случается так, що абоненту, навпаки, потрібно збільшити розмір сім-картки. Щоб перетворити наносимо на звичайну або на мікро, використовуються адаптери. Їх можна купити в салонах зв'язку або замовити у китайських інтернет-магазинах. Це пластикова пластина, що повторює розміри та контури сім-карти. Для сімки меншого розміру зроблено отвір, у якому вона щільно фіксується. Так можна нано або мікро перетворити на звичайну велику сім.

Заміна sim-карти або її обрізка в салоні зв'язку МТС доступна лише офіційним власникам. Якщо сімка оформлена на іншу людину, то співробітники компанії допомогти не зможуть, оскільки це є протизаконним.У цьому випадку можна спробувати самостійно обрізати карту, але якщо це призведе до поломки, відновити свій номер вже не вдасться - доведеться купувати нову сім на своє ім'я.