Помилка 28 при надсиланні СМС з Теле2: чому не надсилаються повідомлення

Anonim

Іноді у абонента виникає помилка 28 при надсиланні СМС з Теле2. При цьому зв'язок через текстові повідомлення стає недоступним. Щоб усунути цей збій та продовжити користуватися SMS з телефону, потрібно дізнатися причину та знайти її рішення.

Значення помилки з кодом 28

З помилкою 28 стикаються лише абоненти Теле2. Це фірмовий код оператора, який означає технічні проблеми. Його можна розшифрувати як спробу надіслати SMS невідомому адресату. Збій налаштувань може статися випадково – при натисканні у сумці чи кишені, при використанні смартфона дітьми.

У будь-якому випадку якщо не відправляються СМС, проблема виникає на стороні абонента і пов'язана з його пристроєм, а не з неполадками в системі оператора.Тому вирішувати її повинен сам користувач.

Причини помилки

Можливі причини виникнення коду 28:

  1. У телефоні неправильно вказано номер SMS-центру оператора Tele2. Потрібно це виправити у налаштуваннях СМС. Інтерфейс на пристроях різних марок відрізняється, тому точний шлях до цього розділу вказати для всіх телефонів не можна, але його легко знайти інтуїтивно.
  2. Вказує некоректний номер одержувача під час надсилання SMS. Він повинен складатися з 11 цифр, а починатися завжди або +7, або 8. Інших варіантів бути не може. Наприклад, +7902ХХХХХХХ або 8902ХХХХХХХ.
  3. Рахунок заблокований або на ньому не вистачає грошей для надсилання повідомлення. Якщо тариф включає пакет СМС, можливо він закінчився. Щоб уточнити вартість надсилання повідомлення, наберіть 107 та кнопку дзвінка. Запит для перевірки балансу - 105.
  4. На вказаний номер одержувача не поширюється пакет безкоштовних СМС. Зазвичай це сервісний номер організації. Часто абоненти стикаються з помилкою 28 під час відправки команди через СМС на номер 900. Клієнтам Ощадбанку потрібно мати кошти на рахунку для використання мобільного банку, оскільки з пакета ці повідомлення не витрачаються.

Кожну з цих причин легко усунути самостійно. Якщо це складно для абонента, варто попросити допомоги у фахівців компанії – вони проконсультують у цьому питанні.

Як усунути помилку

Прибрати помилку можна за допомогою таких дій:

  • Перевірте баланс та залишки пакетів. За потреби поповніть рахунок. Зручно стежити за його станом в особистому кабінеті та мобільному додатку «Мій Теле2».
  • Переконайтеся, що номер абонента введений правильно.
  • Перевірте налаштування телефону.Знайдіть розділ "Повідомлення" та встановіть правильне значення в пункті "Номер SMS-центру". Універсальний номер для різних моделей Андроїда +79043490000. Для Айфонів не потрібно шукати параметр у системі смартфона, а просто наберіть USSD-команду 50057672+79043490000 та натисніть на дзвінок. Налаштування пройде автоматично. Перезавантажте телефон і спробуйте надіслати повідомлення.

У багатьох моделях телефонів налаштування СМС знаходяться в самій програмі, через яку користувач отримує та надсилає повідомлення. Крім параметра СМС-центру, перевірте решту налаштувань у цьому розділі:

  • Тип повідомлення - текст або SMS.
  • Канал передачі - GSM.
  • Термін доставки – «Максимальний».

Одразу при виникненні помилки насамперед перезавантажте телефон – навіть такий простий захід може допомогти і усунути тимчасовий технічний збій пристрою.Якщо нічого не допомогло і абоненту не вдалося самому з'ясувати причину несправності, потрібно звернутися за телефоном 611 – це безкоштовний центр підтримки клієнтів. Також можна звернутися до служби зворотного зв'язку на сайті оператора.