7 800 550 05 00: хто дзвонив з цього номера Мегафон

Anonim

Номер 7 800 550 05 00 належить Мегафону та використовується для інформування абонентів. Для цього оператор запускає періодичний масовий дзвінок. Ми розповімо, як заблокувати дзвінки з цього номера та розкриємо його додаткові можливості.

Для чого Мегафон використовує номер 88005500500

Телефонний номер +7-800-550-0500 та його аналог 8-800-550-0500 належать стільниковому оператору Мегафон. Він має два призначення – він використовується для масового обдзвону абонентів і для прийняття дзвінків на гарячу лінію. Називати його шахрайським некоректно, хоча дзвінки із пропозицією будь-яких послуг трохи нервують – нав'язлива реклама дратує абонентів.

Рекламна діяльність із цього номера пов'язані з пропозицією своїх послуг, які приносять оператору додатковий дохід. Спочатку абоненти вислуховують попередження робота про запис дзвінка, потім виклик перекладається на консультанта, який розповідає про ті чи інші послуги. При отриманні згоди, на абонентський номерок підключаються послуги та опції, що рекламуються. Також абонент має право відмовитися від її підключення.

Якщо не хочеться вислуховувати рекламну інформацію, сміливо скидайте дзвінок і заносите номер у чорний список.

Скільки коштує дзвінок на цей номер Мегафону

Зворотні дзвінки не тарифікуються – у тому числі з телефонів інших операторів та стаціонарних трубок. Номери ведуть до довідкової служби Мегафону, де спочатку відповідає віртуальний помічник Олена. Вона розповість про:

  • знижки та поточні акції;
  • поточному тарифному плані;
  • підключених послуг та опцій;
  • пропозиції для закордонних поїздок;
  • діючих інтернет-опціях.

Також тут можна зв'язатися з «живими» консультантами, сказавши про це голосовому помічнику.

Як заблокувати дзвінки з номера

Блокування неугодних дзвінків можливе трьома способами:

  • Базовим чорним списком смартфона;
  • За допомогою додаткових додатків;
  • Через оператора.

Функція чорного списку є практично у всіх смартфонах. Вона блокує дзвінки як зі звичайних номерів, і з коротких. Додайте телефон Мегафона до НС і забудьте про нав'язливі дзвінки. При надходженні чергового дзвінка відбудеться автоматичне скидання – він відобразиться як заблокований дзвінок у загальному списку.Також можливе настроювання НС, коли інформація про дзвінки із заблокованих номерів не відображається.

За відсутності базового НС скористайтесь сторонніми програмами:

  • «Чорний список» від розробника Vlad Lee.
  • «Блокувальник дзвінків» від розробника Android Rock;
  • «Блокування викликів» від Geeks.Lab.2015.

Вони мають схожий функціонал – блокують дзвінки зі створених списків, виконують фільтрацію за білими списками (коли виклики дозволені лише для контактів), визначають неугодні номери маски. Занесіть у них дані номери - рекламні дзвінки відразу ж припиняться.

Випадки шахрайства

У 2018-2019 роках почастішали випадки шахрайства з заміною телефонного номера. Шахраї телефонують порядним абонентам і «розводять» їх на гроші.Також можливі дзвінки з подальшим зникненням коштів – про це свідчать відгуки про 78005500500 в інтернеті. Ось приклади скарг:

  • Дзвонив автовідповідач з 8 800 5500500, повідомив про списання коштів із банківської картки;
  • Зателефонували з 78005500500, у трубці була тиша, з рахунку зникли 30 рублів;
  • Телефонували з 7 800 550 05 00, через кілька секунд пролунали гудки, з балансу пропало 50 рублів.

Випадки шахрайства дійсно мають місце бути. При зникненні коштів терміново зателефонуйте на гарячу лінію Мегафона та повідомте про факт шахрайського дзвінка. Фахівці оператора проведуть розслідування та спробують заблокувати шахраїв.