Як оновити Плей-Маркет на Андроїд

Anonim

Операційна система Android містить у собі вбудований магазин програм Play Market. Він дозволяє встановлювати на мобільні пристрої будь-які програми, що знаходяться у загальнодоступному сховищі. Якщо з якихось причин встановлення софту стало недоступним, то проблема може бути в застарілій версії магазину. Як оновити Плей Маркет на Андроїд до останньої версії?

Спосіб перший – автоматично

Мобільні пристрої на операційній системі Android споживають багато інтернет-трафіку, витрачаючи його на оновлення програм та внутрішніх модулів. Це означає, що на наших смартфонах і планшетах завжди встановлені останні версії програмного забезпечення - принаймні, поки є доступ в інтернет, а на пристроях активовано автоматичне оновлення.Багато користувачів відключають автоматичне оновлення програмного забезпечення. Робиться це з таких міркувань:

  • Достигається економія трафіку;
  • В системі зменшується кількість «сміття», що залишається після оновлень;
  • Далі зберігається заряд батареї.

Багато програм можуть працювати без будь-яких оновлення – це оффлайн-програми, журнали, ігри та багато іншого. Окремі програми припиняють свою роботу відразу після виявлення своєї нової версії. Той же застарілий Play Market показує некоректну поведінку і перестає встановлювати програми.

Як оновити Play Market на Android і що для цього потрібно? Якщо Play Market встановлений на пристрої виробником, оновлювати його не потрібно. Точніше, потрібно, але це робиться в автоматичному режимі – користувачам залишається задовольнятися автоматично встановленою новою версією.Ви й самі можете бачити, як магазин періодично оновлюється і трохи змінює свій зовнішній вигляд.

Для того, щоб оновити Google Play Market на Android, немає потреби робити будь-які дії. Як тільки з'являться оновлення, вони встановляться автоматично. Якщо ви підозрюєте, що оновлення є, але вони не встановлюються, спробуйте перезавантажити смартфон або планшет – після цього встановлений софт запросить наявність оновлень через інтернет.

Спосіб другий – ручне оновлення

Якщо ви зіткнулися з ситуацією, що Play Market не працює, це може означати, що він хоче оновитися. Для того щоб переконатися в наявності нової версії, необхідно зайти в «Налаштування» та тапнути за рядком «Версія збирання». У відповідь на це Play Market запросить з сервера потрібні файли та оновиться – після цього ви отримаєте повністю працездатний магазин програм.

Після завантаження оновлення рекомендується перезавантажити телефон, щоб налаштувати нові налаштування.

Ви топнули на рядок «Версія складання», але магазин повернув вам повідомлення, що оновлень немає? В цьому випадку доведеться повірити розумному додатку та пошукати інші причини некоректної роботи магазину. Якщо у вас не було магазину програм з дня покупки пристрою, це означає, що ви встановлювали його вручну – у цьому випадку на автоматичне оновлення можна не розраховувати.

Обновити Плей Маркет на Андроїд безкоштовно і в повністю ручному режимі можна буде за допомогою спеціалізованих ресурсів, де викладаються нові версії магазину.

Спосіб третій – очищення даних

При відсутності автоматичного оновлення можна запустити його примусово.Зайдіть у налаштування пристрою та знайдіть меню із встановленими програмами. Знайдіть тут Play Market, топніть по ньому і послідовно натисніть дві кнопки - "Стерти дані" та "Очистити кеш". Наступний етап – перезавантаження, після якого має запуститися автоматичне оновлення софту.

У нових версіях Android очищення виконується в підменю «Пам'ять». Також можна скористатися кнопкою «Видалити оновлення», після чого автоматичне оновлення запуститься автоматично.

Спосіб четвертий – через APK-файл

Проблеми з оновленням найчастіше трапляються на китайських пристроях, вироблених під незнайомими брендами на неналагодженому устаткуванні. Тут використовується неналагоджений софт. У цьому випадку доведеться встановити нову версію Play Market у примусовому режимі. Знайдіть її на будь-якому з ресурсів, наприклад, тут.Зайдіть у налаштування безпеки та дозвольте інсталяцію програм з невідомих джерел. Запустіть інсталяцію завантаженого APK-файлу, дочекайтеся завершення інсталяції – Play Market оновлено до останньої версії.

Спосіб п'ятий – загальне скидання

Автоматичне оновлення не спрацьовує, а встановлювати програму зі сторонніх джерел не хочеться – ситуація зрозуміла. У цьому випадку збережіть важливі дані у хмарі або на комп'ютері, виконайте спільне скидання пристрою. Після скидання та підключення до інтернету запуститься автооновлення всіх встановлених програм. Одночасно з цим оновиться Play Market.