Опція Білайн HD-відео на тарифі «Анлім» скасовує безліміт

Anonim

Наприкінці березня Білайн оновив тарифний план «Анлім», надавши збільшені пакети хвилин. Але одна зміна залишилася непоміченою – вона торкнулася опції «HD-відео». Тепер її відключення на тарифі Анлім призводить до відключення безлімітного інтернету. За рахунок цього новим абонентам доведеться платити більше.

Для чого потрібна опція «HD-відео»

На тарифі «Анлім» діє обмеження на відеотрафік – його швидкість знижена до 1 Мбіт/сек. максимальній якості стає неможливим. Максимальна роздільна здатність на такій швидкості становить 360 px або максимум 480 px (причому із затримками та підвантаженням).Підключена за замовчуванням опція знімає це обмеження, роблячи перегляд відео максимально комфортним.

Перші 30 днів після підключення «HD-відео» надається безкоштовно. Далі абонентська плата складає 3 руб/добу для Москви та Московської області. Безкоштовний період не поширюється на тих, хто вже користувався тарифним планом на цьому номері раніше. Відключення виконується дзвінком на безкоштовний номер 067407430. Відповість автовідповідач, який повідомляє про прийняття заявки. Упродовж 10 хвилин на номер надійде SMS-повідомлення про відключення.

Що змінилося

У першій версії «Анліма» відключення «HD-відео» не призводило до відключення безлімітного інтернету. В останній версії тарифу все інакше – опція виявилася прив'язаною до безліміту та отримала назву «Безлімітний інтернет + HD-відео». Абонентська плата залишилася незмінною – 3 руб/добу. Якщо вимкнути опцію, безліміт вимикається, а номер підключається пакет на 15 Гб трафіку.

Доходить до абсурду – абонент купує SIM-карту з безлімітним інтернетом з абонентською платою 20 руб/добу, і змушений доплачувати за доступ до цього безліміту ще 3 руб/добу.Для тих, хто не «хворіє» на перегляд відеороликів – це марна трата грошей. Незгодним доведеться задовольнятися пакетом на 15 Гб.

Про тариф «Анлім»

Нова версія тарифу включає:

  • 300 хвилин на номери Білайн по всій Росії;
  • 300 хвилин на інші місцеві номери;
  • Необмежений трафік на будь-які ресурси, прив'язаний до вищевказаної опції.

Абонентська плата складає 20 руб/добу, до якої потрібно додати ще 3 руб/добу – за доступ до безлімітного пакету. Підсумкова абонплата, залежно кількості днів на місяці, становить до 713 крб/міс.При необхідності один пакет хвилин змінюється на інший через особистий кабінет або мобільний додаток.

Альтернативний варіант

В якості альтернативи можна запропонувати тарифний план «Мій безліміт» від Теле2. У ньому немає жодних додаткових послуг та обмежень щодо будь-яких видів трафіку. Крім безліміту, він включає 500 хвилин на будь-які російські номери, необмежену кількість дзвінків усередині мережі по всій Росії та невеликий пакет на 50 SMS. Щомісячний платіж - 600 руб.