Esim від Теле2 в Росії: опис

Anonim

Почався запуск eSim Теле2 - це віртуальна сім-карта, яка незабаром замінить звичайні сімки. Tele2 перший серед російських стільникових операторів, хто наважився впровадити технологію у повсякденне використання абонентів. Віртуальні оператори на базі Теле2 не беруть участі в цьому проекті.

Опис роботи eSim у Теле2

eSim – це електронний модуль. Він встановлюється в будь-який мобільний пристрій - смартфон, планшет, розумний годинник. Сенс нової технології полягає у скасуванні необхідності вставляти в гаджет звичайну сім-карту для підключення до мобільного зв'язку та інтернету.Абонент просто сканує QR-код, який надає йому оператор. Інший спосіб - скачати спеціальний мобільний додаток. Після його запуску новий номер зчитується eSim і записується на неї.

Як перейти на eSim у Теле2

Зараз ця технологія працюватиме в режимі тестування. До цього в Теле2 перевіряли еСим на своїх співробітниках - в досвіді брали участь останні моделі iPhone, годинник Samsung.

Для абонентів Теле2

Абоненти Tele2, які вирішили перейти на eSim, можуть зберегти свій старий номер телефону. Для цього потрібно:

  • Прийти в офіс Tele2 і написати заяву. Обов'язково знадобиться паспорт.
  • Потім абонент отримає QR-код.
  • За допомогою QR-коду на смартфоні активується вбудована у смартфоні eSim.
  • Звичайна сім-карта від Tele2 перестане функціонувати.

Для нових абонентів

Такі ж дії передбачені для абонентів інших операторів. Спочатку їм потрібно перейти в Tele2 та отримати фізичну сімку. Якщо абонент хоче залишити свій колишній номер від іншого оператора, йому потрібно скористатися стандартною послугою перенесення номера. Після цього пишеться заява про перехід на еСім.

Тільки сім-картки на фізичному носії можуть бути замінені на QR-код для eSim.

Де оформити перехід на eSim

З 29 квітня 2019 року перехід на нову технологію здійснюється у п'яти московських салонах Теле2. Приблизно з 5 травня послуга буде доступна ще в 83 салонах у Москві та Московській області.

Майбутнє eSim

Зараз запуск еСим від Tele2 – це пропозиція для вузького кола поціновувачів нових технологій. Скористатися ними поки що можуть лише власники дорогих пристроїв, у яких підтримується сервіс віртуальної сім-карти.

Сенс цієї технології – доступ абонентів з будь-якої точки світу. Але необхідність відвідування салону поки що суперечить цьому задуму. Проте Теле2 проявляє себе як новатора у сфері діяльності. Крім того, Електронна сім-карта цікава та вигідна компаніям, пов'язаним з інтернетом речей.

Що в інших операторів з еСим

МТС зараз тестує eSim для інтернету речей. Білайн лише готується до проведення пробного запуску. Мегафон і Ростелеком закінчили тестування - вони дійшли висновку, що масове впровадження еСим з комерційною метою поки що передчасно.

Віртуальний оператор від Ощадбанку - "Сбермобайл" - теж запустив внутрішнє тестування eSim. Вони працюють на базі Tele2, але надалі планується використання власних пристроїв.

Поки нову технологію мобільного зв'язку Tele2 eSim в Росії можуть випробувати жителі Москви та Московської області. Але при успішному досвіді еСим поширитися по всій країні. Поки бажаючі можуть випробувати інновацію та допомогти компанії виправити можливі недоліки у її роботі.