Як активувати сім-карту Мегафон самостійно з телефону

Anonim

Щоб активувати СІМ-карту Мегафон, не потрібно робити якісь складні дії. Загалом алгоритм однаковий всім пристроїв – встановлюємо сімку, після чого здійснюємо будь-яке платне дію. Це може бути дзвінок, відправка SMS або вихід до Інтернету. Активація відбудеться автоматично, без будь-яких складнощів. Якщо щось пішло не так, скористайтесь нашими інструкціями.

Як активувати сім-карту на телефоні

Кілька років тому нову SIM-карту потрібно було зареєструвати в мережі за допомогою USSD-команди. До того ж у кожному регіоні існували свої правила. Сьогодні відмінності майже стерлися, активація здійснюється автоматично:

  • Встановіть сімку в телефон;
  • Дочекайтеся завантаження телефону та перевірте коректність реєстрації трубки в мережі – на екрані з'явиться напис «MegaFon»;
  • Здійсніть будь-яку платну дію – зателефонуйте батькам або друзям, відправте SMS (хоч собі), увімкніть передачу даних.

Готово – номер активний і готовий до роботи.

Якщо ви знайшли стару СІМ-карту, яка не працює і не активується, розлучіться з нею – номери, неактивні більше ніж півроку, анулюються, витримуються деякий час і відправляються на вторинний продаж.

Кол центр

В одному випадку з 1000 з початковою активацією сімки можуть виникнути проблеми. При виникненні складнощів зателефонуйте на гарячу лінію за номером 0500 або 8-800-550-05-00 (з будь-яких телефонів) та попросіть консультанта вирішити проблему. Консультант перевірить номер і розповість про подальші дії. У деяких випадках може знадобитися заміна SIM-картки – отримайте дублікат у найближчому офісі Мегафону.

В салоні зв'язку

SIM-картки в салонах зв'язку активуються безпосередньо співробітниками. Процес простий – вони встановлюють нову сімку на телефон, здійснюють пробний дзвінок і передають сімку клієнту. Номер стає активним – можна здійснювати дзвінки та користуватися мобільним інтернетом. У разі виникнення проблем з активацією вони будуть вирішені силами фахівців офісу. Одне з таких рішень – заміна сімки на дублікат із збереженням номера.

Активація сімки на планшеті

Планшет практично нічим не відрізняється від звичайного телефону – хіба що розміром екрана. Тому з активацією SIM-карт проблем не виникає – встановлюємо та користуємося. При виникненні труднощів звертаємось на гарячу лінію або до найближчого офісу обслуговування абонентів.

Активація на USB-модемі

Щоб активувати сімку на модемі, його необхідно підключити до вільного порту ПК. Дочекайтеся реєстрації в мережі (поточний режим розпізнається за миготінням світлодіодного індикатора та його кольором), виконайте підключення до інтернету – сімка активна, інтернет працює.

Активація після блокування

Встановлювана через оператора або самостійне блокування SIM-картки після втрати надається протягом 7 днів безкоштовно, далі – 1 руб/добу. Те саме стосується послуги «Добровільне блокування». Щоб розблокувати свій номер самостійно, скористайтесь інструкціями:

  • Завітайте до найближчого офісу обслуговування Мегафону з паспортом та отримайте дублікат;
  • Якщо сімка знайшлася, встановіть її в телефон і відправте SMS на номер 0500;
  • Загляньте в особистий кабінет або мобільний додаток.

У разі виникнення проблем із розблокуванням зверніться до найближчого офісу обслуговування або на гарячу лінію Мегафона.

Неробочі способи

В мережі дуже багато інструкцій для активації SIM-карт через USSD-команди або особистий кабінет. Ці інструкції є неактуальними – сьогодні вони не працюють, активація сімок здійснюється автоматично. Можна сказати, що вони продаються вже в активованому та готовому до подальшої роботи стані.

Якщо не вдалося активувати

При виникненні складнощів рекомендуємо звернутися до найближчого офісу Мегафону. . Якщо сімка виявилася неробочою, абонент отримає дублікат. Симки, що довго не використовувалися, швидше за все не запрацюють, повернути номер неможливо. Замість офісу можна звернутись на гарячу лінію за телефоном 8-800-550-05-00.