Ощадбанк списує гроші з карток на користь СберМобайл

Anonim

Продавці в салонах зв'язку та магазинах побутової техніки мотивовані продавати покупцям те, за що вони отримують максимальну кількість бонусів у заробітну плату. Зважаючи на все, аналогічним способом сьогодні працюють консультанти Ощадбанку. За словами подружньої пари з Воронежа, фахівці найбільшого російського банку незаконно вимагали у них 250 рублів за оформлення картки Ощадбанк Моментум. щорічних платежів за обслуговування.

Спробувавши з'ясувати суть того, що відбувається, клієнти не отримали чіткої відповіді.Вони вказали, що на сайті банку оформлення картки вказане як безкоштовне. За словами фахівців, інформація на сайті могла оновитися не одразу. При активації доступу до Ощадбанк-Онлайн зненацька з'ясувалося, що потрібні 250 рублів були оплатою за покупку SIM-карти оператора ОщадМобайл, яким володіє Ощадбанк. Швидше за все, фахівці банку просто намагалися виконати план, усіма правдами і неправдами впарюючи клієнтам SIM-картки.

Спроба повернути гроші закінчилася невдачею - подружній парі було рекомендовано звернутися в СберМобайл за номером 901 (телефон гарячої лінії). Клієнт підписав заяву на розірвання договору в електронному вигляді, але своїх грошей так і не отримав.

Схожий випадок стався і в іншому відділенні Ощадбанку. Тут клієнту повідомили, що SIM-картка під час оформлення картки «СВІТ» надається безкоштовно. Трохи згодом клієнт виявив нестачу 220 рублів – сума пішла на оплату мобільного зв'язку.З аналогічними проблемами стикаються клієнти банку по всій країні – їм «впарюють»:

  • Страхування на житлову нерухомість;
  • Страхування на розкрадання коштів з банківських карток;
  • «Добровільні» страховки життя та здоров'я;
  • SIM-картки СберМобайла.

Процес «впарювання» відбувається при спробі скористатися будь-яким кредитним продуктом. Особливу небезпеку є тиск співробітників банку, які пропонують переказати кошти в недержавний пенсійний фонд Ощадбанку.

Як захиститися

У захисті немає нічого складного:

Ні в якому разі не погоджуйтесь на придбання будь-яких додаткових послуг.

  • Не підписуйте сумнівні документи, уважно читайте підписувані договори;
  • Не слухайте умовляння консультантів, що вони «зобов'язані» видати вам картку, СІМ-картку або якийсь інший продукт.

Якщо консультант наполягає на своєму, викличте керуючого – вимагайте пояснень і складіть скаргу.