Зміни у тарифах Yota у березні 2019

Anonim

У березні 2019 року спливли досить дивні зміни в тарифах Yota. Оператор починає стягувати абонентську плату буквально ні за що – за пакет із 0 хвилин та 0 Гб. Також змінилася вартість кількох послуг зв'язку та змінилися умови у подорожах Росією. Зустрічайте детальну інформацію про нововведення.

Дивна абонентська плата «ні за що»

Yota дозволяє абонентам вибирати пакети послуг нульового об'єму – 0 хвилин та 0 Гб. В результаті активуються похвилинна та помегабайтна тарифікація. З 28 березня 2019 року вартість пакету 0 Гб для московського регіону становить 200 руб/30 днів. Саме стільки платитимуть абоненти, які підключили цей пакет із зазначеної дати. Результати цієї ідеї представлені на скріншоті. Навіть якщо абонент не користується послугами зв'язку, йому доведеться платити 200 рублів за кожні 30 днів. В інших регіонах розмір платежу становить від 100 рублів.

Новість не поширюється на абонентів, які підключили пакет 0 Гб до 28 березня. Вони зможуть підключати безлімітні соціальні мережі, месенджери, музичні сервіси та відеохостинги, користуючись ними копійками. Саме до цього схиляла потенційних абонентів реклама Йоти по телевізору взимку 2018–2019 років. Для нових абонентів ця розрекламована можливість більш недоступна - платіть мінімум 200 рублів просто так (як за міський телефон, що не використовується).

У поїздках по Росії

Згідно російському законодавству та вимогам Федеральної антимонопольної служби, операторам забороняється змінювати умови обслуговування у внутрішньомережевому роумінгу.Yota ці вимоги ігнорувала – при перебуванні в іншому регіоні понад 30 діб активувався тариф «Регіональний» з альтернативною тарифікацією. Тепер на сайті компанії з'явився анонс, що з 10 травня 2019 цей тариф закривається – абоненти зможуть користуватися своїм домашнім тарифом.

Зміни у цінах

Ще одна неприємна новина – Yota змінює тарифи у більшу сторону.

  • дзвінки за межі регіону без підключеного пакету – піднімаються з 2, 5 до 3, 9 руб/хв;
  • с Yota на Yota - з безліміту до 2, 5 руб/хв;
  • SMS по Росії - підвищуються з 1, 9 до 2, 5 руб/шт;
  • СМС до інших країн – дорожчають з 6, 5 до 8 крб/шт.

Інші параметри залишаються незмінними. Слідкуйте за змінами в тарифах та послугах Yota разом з нами - підписуйтесь на наші оновлення та будьте в курсі всіх новин.