У повідомленні МТС вимагає підтвердити персональні дані

Anonim

Компанія МТС розіслала своїм абонентам СМС-повідомлення цікавого змісту, з вимогою підтвердити свої персональні дані. Причина такого нововведення не вказується, але, найімовірніше, МТС намагається звірити власників номерів з інформацією, зазначеною під час реєстрації сім-картки.

Що необхідно для підтвердження

У повідомленні вказано посилання, яким потрібно пройти, щоб заповнити реєстраційну форму.

Користувачеві пропонується заповнити такі поля:

  • Прикріпити скани головного розвороту паспорта та прописки;
  • Зробити фотографію в режимі реального часу з паспортом у руці та прикріпити його у форму.

Перейшовши на сайт або додаток, ви заповнюєте поля, після цього натискаєте кнопку відправити та отримуєте повідомлення, що ваші персональні дані на перевірці.

Всі подробиці можна дізнатися за гарячим телефоном 111782. Проконсультуватися можна і у фірмовому салоні оператора.

Компанія МТС посилається на постанову уряду №1295 від 17 жовтня 2017 року.

А якщо не пройти ідентифікацію

У надісланому повідомленні йдеться про те, що якщо клієнт не підтвердить персональні відомості, то обслуговування буде зупинено з 24 квітня 2019 року. При цьому невідомо, чи оператор ще надсилатиме нагадування чи ні.

Отримання таких повідомлень викликало неоднозначну реакцію у людей. Одні абоненти поставилися до цієї вимоги нормально, інших це дуже обурило. Не зовсім зрозуміло, навіщо потрібна додаткова ідентифікація, якщо всі документи надавалися для придбання стартового пакета.

Згідно російському законодавству, купити sim-карту можна тільки надавши паспорт або інший документ, що засвідчує особу. тому, хто купував стартовий пакет і хто користується сімкою. Якщо ці відомості не відповідають, то оператор має право заблокувати сім-картку.