Віртуальний номер телефону – для дзвінків по IP-телефонії

Anonim

За даними агентства Discovery Research Group, у 2017 р. було зафіксовано зростання ринку IP-телефонії в Росії на 30%. На думку експертів, тенденція до збільшення попиту на віртуальні телеком-рішення в нашій країні збережеться до 2021 р.

Навіщо організації віртуальний номер для дзвінків? Чим вона відрізняється від звичайного міського телефону? Про це ми і поговоримо в нашій статті.

Що таке віртуальний номер

Почнемо з найпростішого – визначення. Віртуальний номер (його часто називають SIP-номер) нічим не відрізняється від звичного телефонного номера.З його допомогою можна дзвонити та приймати дзвінки. Він має уніфікований вигляд. Наприклад, для Санкт-Петербурга +7 812 336-42-42 (+7 – код країни, 812 – код оператора, 336-42-42 – телефон абонента).

Разнообразие

Провайдери IP-телефонії пропонують 3 види:

  1. Російські та іноземні міські номери.
  2. Номери у федеральному коді 8-800.
  3. Мобільні номери.

Ключові відмінності

Як показує практика, віртуальні номери нічим не відрізняються від звичайних телефонних. При цьому всі вони мають ряд істотних переваг.

Немає прив'язки до адреси компанії

Перебуваючи в Москві, можна легко приймати дзвінки, які приходять на регіональні віртуальні номери. І, навпаки, віддалений співробітник може відповісти на виклик клієнта, який дзвонить на корпоративний телефон.

Завжди вільна лінія

Всі віртуальні номери є багатоканальними. Чим більше ліній такого номера телефону, тим більше дзвінків одночасно можна прийняти. Клієнтам не треба передзвонювати, тому що вони додзвонюються в компанію з першого разу.

Додаткові можливості для бізнесу

Комплексні телеком-рішення (віртуальні номер та АТС) істотно розширюють можливості корпоративного телефонного зв'язку.

Вигідний зв'язок

Всі телефони співробітників і партнерів можна об'єднати в єдину корпоративну телефонну мережу. При цьому для зв'язку з колегою або партнером достатньо лише набрати додатковий номер.

Швидка телефонізація

Підключення займає 1 робочий день. Не треба купувати дороге обладнання, прокладати дроти, наймати у штат співробітників обслуговування мережі.Налаштування сервісів здійснюється самостійно онлайн в особистому кабінеті користувача або віддалено силами співробітників провайдера IP-телефонії.

Різноманітність бізнес-функцій

У базовій функціональності багатьох віртуальних АТС вже міститься велика кількість безкоштовних сервісів: IVR, голосове вітання, переадресація, черга, запис дзвінків, інтеграція з різними бізнес-додатками та ін.

Ціна підключення та вартість дзвінків

Важливо відзначити, що всі вхідні дзвінки, які приходять на віртуальний номер, не тарифікуються. Сплачуються лише вихідні дзвінки відповідно до обраного тарифного плану.

Вартість вихідних дзвінків від 0, 45 рубля за хвилину розмов. Спеціальні тарифні плани існують для дзвінків на мобільні телефони, а також стаціонарні двох столиць: Москви та Санкт-Петербурга.

Не варто забувати і про обов'язкові платежі. Ціна залежить від числа ліній та коду міста, телефонний номер якого набуває компанія. Підключення - від 500 рублів і абонентська плата - від 150 рублів на місяць.

Чи можна вважати такий номер ефективним бізнес-рішенням? Відповідь залежить тільки від цілей компанії.

Безперечно, віртуальний номер – це зручний та надійний сервіс для швидкої телефонізації офісу, організації віддалених робочих місць та виходу на нові ринки. Він дозволяє співробітникам завжди бути на зв'язку та залишатися мобільними.