Умови та тарифи роумінгу Теле2 по Росії та за кордоном

Anonim

Внутрішньоросійський та міжнародний роумінг Теле2 дозволять залишатися на зв'язку практично в будь-якій точці Росії та світу. Тарифи у цього оператора стерпні, найчастіше нижчі, ніж у конкурентів. У цьому огляді ми розглянемо всі роумінгові розцінки, що діють, і обговоримо питання підключення та відключення роумінгу.

Роумінг по Росії

Внутрішньомережевий роумінг скасовано, але тонкощі в тарифікації все-таки є. У поїздках Росією регіон перебування абонента перетворюється на домашній. Дзвінки за місцем перебування перетворюються на місцеві, а дзвінки в домашній регіон (регіон підключення) перетворюються на міжмісто.

На тарифних планах із загальноросійськими пакетами хвилин ніякого внутрішньомережевого роумінгу немає – можна спокійно переміщатися Росією і дзвонити в будь-яких напрямках. відноситься до мобільного інтернету - він діє за домашніми розцінками у всіх російських регіонах. До речі, пакети інтернету дозволять заощадити на міжмісті – можна дзвонити через месенджери або IP-телефонію.

Міжнародний роумінг

Тарифи Теле2 за кордоном радують низькими цінами. Особливо коли йдеться про популярні та близькі напрямки. На офіційному сайті оператора, в розділі «Роумінг» представлений онлайн-калькулятор. Він дозволяє з'ясувати вартість послуг зв'язку на тому чи іншому напрямі.

Наприклад, в Іспанії діє наступна тарифікація:

  • Всі вхідні дзвінки – 15 руб/хв;
  • Вихідні по Іспанії та Росію – 15 руб/хв;
  • Вихідні на європейські телефони та номери країн СНД – 15 руб/хв;
  • Вихідні до Азії, Африки та Австралії – 35 руб/хв;
  • Вихідні номери Північної та Південної Америки – 65 руб/мин.

Відправка SMS і MMS обходиться в 6 руб. На непопулярних напрямках діє дорожча тарифікація (дзвінки - до 165 руб/хв).

Інтернет у роумінгу

Мобільний інтернет у базовій тарифікації (коли не підключена жодна опція) є дорогим – вартість 1 Мб становить від 15 руб, залежно від напрямку. Якщо популярних країнах він коштує 15 крб/Мб, то країнах Африки – від 50 крб/Мб. У деяких країнах, наприклад, в Іраку, він зовсім не працює. Зменшити вартість інтернету до нижчих значень допомагають додаткові опції.

Корисні послуги для роумінгу

Дорогий міжнародний роумінг за кордоном при підключенні опцій стає дешевшим. Їхня дія поширюється як на дзвінки, так і на мобільний інтернет.

Скрізь нуль

Ця опція розрахована на поїздки по Росії. Її підключення встановлює єдину вартість всіх дзвінків у подорожах країною – вони коштують 2 руб/хв, незалежно від напрямку. Абонентська плата складає 3 руб/добу. Одночасно з цим знижується вартість відправки SMS - до 2, 5 руб/шт за всіма внутрішньоросійськими напрямками. Надішліть USSD-команду 14321 щоб підключити «Скрізь нуль», для відключення наберіть 1432.

Інтернет за кордоном

Під цією назвою ховаються відразу дві опції. Перша працює у В'єтнамі, країнах СНД та в Європі. За 100 руб/день абоненти одержують 10 Мб інтернету. Кожен наступний мегабайт коштує 10 руб. Відмінний варіант для простого телефону, але ніяк не для ненажерливого смартфона. Друга версія надає 10 Мб за 300 руб/добу в інших країнах.Кожен мегабайт понад пакет коштує 30 руб. Перший варіант підключається командою 14331, другий можна підключити комбінацією 14341.

Розмови без кордонів

Ця опція знижує вартість всіх вхідних викликів до 5 руб/хв. Абонентська плата складає 5 руб/добу. Працює вона практично у всьому світі. Виняток становлять Ефіопія, Ангола, Туркменістан, Ємен, Сирія, Ірак, Непал, Косово, Ліван, Мальдівські острови та Мадагаскар. Також вона не працює на морських круїзних судах. Підключіть це корисне доповнення командою 1431.

Безлімітний інтернет за кордоном

Опція працює у 120 популярних країнах. Абонентська плата складає 350 руб/добу, до неї входять 200 Мб швидкісного трафіку. Після вичерпання пакета швидкість доступу знижується до 128 кбіт/сек – цього достатньо для обміну повідомленнями у месенджерах і навіть голосових викликів через інтернет. Для отримання ще 200 Мб швидкісного трафіку наберіть 14373 – цей пакет обійдеться у додаткові 350 рублів.

Підключення та відключення

Послуги роумінгу на Теле2 не потребують підключення – все працює автоматично. Абонентам зі старими SIM-картками, на яких відсутній логотип оператора, потрібно отримати нову SIM-картку. Також необхідно вимкнути переадресацію, щоб уникнути подвійної тарифікації дзвінків – зробіть це USSD-запитом 02. Якщо телефон не реєструється в гостьовій мережі, його потрібно вимкнути та знову ввімкнути. Для економії на дзвінках та мобільному інтернеті скористайтесь описаними нами опціями.