МТС запідозрили в зайвих списаннях трафіку

Anonim

Сотового оператора МТС завжди звинувачували у «злодійстві» коштів з рахунків абонентів. У цьому впевнена, мабуть, кожна десята людина. Тепер оператора запідозрили у «злодійстві» інтернет-трафіку, представленого на пакетних тарифних планах. Про це заявив один із абонентів, який помітив зникнення 2,5 Гб трафіку. В аналогічних злочинах звинуватили оператора та інші клієнти, поскаржившись на зникнення оплачених інтернет-пакетів.

Помітивши витік абонент зазначив, що трафік зникав навіть у ті моменти, коли телефон був вимкнений. йому рекомендували написати претензію.Після написання претензії проблема не зникла – мегабайти продовжували витікати у невідомому напрямку. Причому списання відбувалося пакетам по 341, 79 Мб протягом кількох годин – і так щодня. Ситуацію не врятувало і повторне написання претензії, що залишилася непочутою.

Витік трафіку – явище неприємне, оскільки за нього вноситься певна плата. Пакет «вагою» більш ніж 340 Мб відповідає:

  • Кількій годині прослуховування роликів;
  • 2-3 переглянутим відеороликам;
  • Майже нескінченному листуванні в месенджерах;
  • Економному веб-серфінгу протягом кількох годин.

Деякі абоненти витрачають від сили 100-200 Мб на добу. У цьому випадку йдеться про регулярній зникнення інтернет-пакетів обсягом 341, 79 Мб. Аналогічні цифри наводять деякі інші абоненти, які виявили зникнення трафіку.Історія поки не закінчилася, але на претензію встигла надійти відповідь – нібито використовувався режим модему, що абонент заперечує.

Як захиститися від зникнення трафіку

Для початку необхідно встановити жорсткий контроль – для цього використовуються відповідні програми, які скрупульозно відраховують витрати. Причому вони мають розрізняти мобільний трафік та трафік через Wi-Fi. Знімається статистика протягом місяця, запитується деталізація, проводиться порівняння данных.

Оператор стверджує, що він не несе відповідальності за сторонній софт, довіряючи лише власному білінгу. Але навіть у цьому випадку розбіжність не повинна перевищувати кількох десятків мегабайт. Якщо розбіжність обчислюється гігабайтами, необхідно подати претензію для з'ясування причин витоку інтернет-трафіку.

Для уникнення витоку мобільного трафіку рекомендується:

  • Вимкнути оновлення додатків та операційної системи через мобільний інтернет;
  • Просканувати телефон на предмет вірусних інфекцій;
  • Видалити непотрібні програми, що часто лізуть в інтернет;
  • Обмежити доступ сторонніх осіб до свого мобільного телефону.

Также можна порекомендувати перейти на тарифний план із безлімітною кількістю трафіку. У компанії МТС таким тарифом є ​​«Тарифище». Він надається з абонентською платою від 650 руб/міс, включає безлімітний доступ до інтернету та від 500 до 3000 хвилин/SMS по Росії.