Білайн прискорить мобільний інтернет

Anonim

Швидкість мобільного інтернету завжди є предметом нарікань з боку абонентів. Вона залежить як від завантаженості базових станцій, і від завантаженості магістральних ліній. Білайн вирішив наростити їхню ємність за рахунок будівництва нових каналів зв'язку за технологією L2 VPN. Спеціально для них встановлено 63 нових роутери з міжміськими каналами зі швидкістю до 10 Гбіт/сек.

Нововведення дозволить збільшити швидкість доступу в інтернет і зробити «важкий» контент доступнішим. Додатковий приріст забезпечується стиковим операторським обладнанням з обладнанням партнерів за контентом – це великі дата-центри, провайдери та інші оператори зв'язку.Завдяки цьому кінцеві користувачі зможуть без проблем насолоджуватися переглядом фільмів та швидким скачуванням файлів. Пропускна здатність мережі зросте на 1 Тбіт/сек і складе 15, 6 Тбіт/сек.

«Сьогодні ми спостерігаємо активне зростання ринку за ємністю через збільшення обсягів споживаного контенту: за нашими експертними оцінками, приріст споживаної ємності становить до 7% рік до року, і найближчими роками ця тенденція збережеться. Вводячи на мережі нові ємності, ми готові задовольнити потреби як наших партнерів, що діють, так і нових замовників», – сказав директор із взаємодії з операторами зв'язку та роумінгу ПАТ «Вимпелком» Сергій Биков.

Зростання споживання трафіку з відеохостингів становить 33% щорічно. Відеоконтент користується все більшою популярністю – абоненти переглядають мільйони відеороликів, дивляться серіали та фільми. Одночасно з цим вони виявляють інтерес до контенту HD-якості, для якого потрібна підвищена пропускна здатність мережі.Нові канали Білайна зроблять швидкість більш комфортною.

Від чого залежить швидкість

На швидкість завантаження та відправлення даних впливають такі фактори:

  • Видаленість абонентського пристрою від найближчої базової станції;
  • Завантаженість базових станцій;
  • Пропускна здатність використовуваного діапазону в мережах 4G LTE;
  • Сила сигналу (може, гаситися стінами будівель і навіть вікнами з металізованим напиленням).

Для того щоб переглядати відео як Full HD, потрібно стабільна швидкість не менше 8 Мбіт/сек, а краще - не менше 10 Мбіт/сек. Залишається сподіватися, що нововведення Білайна покращать ситуацію.

Хороша швидкість при перегляді HD-контенту потрібна і для тарифних планів «Анлім» та «Супер Анлім».Тут надається опція "HD-відео" з абонентською платою 3 руб/добу. Вона знімає обмеження на відеотрафік, встановлений лише на рівні 1 Мбіт/сек. Абоненти платять 3 рублі на день і отримують можливість переглядати відео з будь-яких хостингів у максимальній якості. Без регулярної модернізації мережевого обладнання забезпечити комфортний перегляд відео неможливо.