МТС запустив корисний додаток "МТС Хто дзвонить"

Anonim

Оператор МТС розробив та запустив новий мобільний додаток «МТС Хто дзвонить». Воно націлене на боротьбу з безкінечним телефонним спамом. Абонентам часто телефонують:

  • Установники пластикових вікон;
  • Мікрофінансові організації;
  • Підозіркові фінансові компанії;
  • Юридичні компанії з сумнівними послугами.

З часом дзвінки з будь-яких незнайомих номерів розцінюються як спам – навіть якщо вони корисні. Новий додаток дозволить уточнити належність телефонного номера, з якого здійснюється вхідний дзвінок. Воно стане надійним захистом від нав'язливого телефонного спаму.

Переваги додатку:

  • Працює з великою базою телефонних номерів;
  • Миттєво розпізнає спам-телефони;
  • Регулярне оновлення бази.

Воно представлено у двох версіях – платній та безкоштовній. Завантажити можна тут.

Безкоштовна версія відрізняється урізаним функціоналом. Не вказується назва організації, що дзвонить, але показується, що дзвінок здійснюється від імені організації. Додаткові функції – внесення спамерів до загальної бази даних, блокування неугодних дзвінків, перевірка номерів у ручному режимі (можна перевірити будь-який телефон). Повна версія відображає повні назви організацій, що телефонують. Її вартість становить 129 руб/міс. Оплата здійснюється з рахунку AppStore. Перші 7 днів – безкоштовно.

«МТС Хто дзвонить» побудовано на основі програми «Kaspersky WhoCalls» від Лабораторії Касперського. Воно використовує локальний список спам-номерів, онлайн-базу номерів організацій та користувальницьку онлайн-базу. Оновлення відбувається автоматично. Зміни, внесені одним користувачем, відразу з'являються в інших.

Додаток запущено в пілотному режимі з 2 квітня 2019 року. Пропрацює воно щонайменше до 31 березня 2020 року. Воно доступне тільки для iPhone – власникам смартфонів на Андроїді ми рекомендуємо використовувати альтернативні програми з Google Play. Також можна скористатися "CM Security". Обидві програми функціонують на основі баз, що часто оновлюються. В обох міститься реклама – вона ненав'язлива. Абонентська плата відсутня.