Новий спосіб шахрайства з абонентами Білайн

Anonim

Жителька Москви розповіла про новий вид шахрайства, яке стосується абонентів Білайн. Клієнтам цього мобільного оператора дзвонять невідомі особи, нібито від імені компанії Білайн, та пропонують виправити проблеми зі зв'язком. Шахрай диктує абоненту якісь коди, які той має набрати на своєму телефоні. Якщо людина відмовляється вчиняти такі дії, то їй загрожують заблокувати сім-картку.

А що буде, якщо запровадити продиктовані коди

Шахраї дзвонять абонентам Білайн і представляються співробітниками компанії.Після цього зловмисник розповідає, що нещодавно були перебої зі зв'язком та виправляти проблему необхідно вручну. Нібито для цього абоненту потрібно вести на своєму мобільному пристрої спеціальні коди, які допоможуть налаштувати.

Якщо людина виявляється пильною і відмовляється робити такі маніпуляції, їй загрожують заблокувати сім-карту. Багатьох цей варіант зовсім не потроює, тому що при блокуванні потрібно постояти у черзі в офісі оператора. Саме тому багато людей без будь-якої задньої думки вводять продиктовані комбінації символів.

За відгуками користувачів, після ведення кодів із банківської картки, яка прив'язана до номера, знімаються гроші. Сума зазвичай не дуже велика, але сам факт шахрайства очевидний.

Шахраїв чимало

На офіційному сайті Білайн у розділі допомога є рекомендації щодо безпеки. Там розписані основні і вже відомі шахрайські схеми, які використовуються для зняття грошей з рахунку абонента.

Судячи з поданої інформації, шахраї постійно розробляють нові види махінацій. Щоб не потрапити на їх хитрощі, не слід виконувати жодних дій доти, доки не буде отримано консультацію щодо гарячого номера телефону або поки абонент особисто не уточнить всю інформацію в салоні зв'язку.

Варто пам'ятати, що оператор та його співробітники ніколи не запитують таку конфіденційну інформацію, як номер картки та її код. Також вони не просять робити сумнівні дії з телефоном.

Якщо надійшло сумнівне повідомлення нібито від оператора або надійшов незрозумілий дзвінок, слід самостійно передзвонити в компанію, що надає послуги зв'язку, і все уточнити. Тільки пильність допоможе захиститися від шахраїв.