Новий мобільний оператор "Воентелеком" для військових

Anonim

Зовсім недавно з'явилася інформація про те, що військовослужбовцям заборонять користуватися смартфонами. Але як же в такому разі військовим спілкуватися із сім'єю та близькими людьми? Очевидно, саме тому заборона була дещо модернізована і прийнято рішення про створення окремого мобільного оператора для людей у ​​погонах. Новий оператор отримав назву Воентелеком, створюється він на базі вишок Теле2. Але від цієї компанії взято лише частоти і вежі, все інше буде розроблено з чистого листа.

Навіщо потрібен окремий оператор

У військовому відомстві зазначили, що за рахунок створення окремого мобільного оператора планується попередити витік важливої ​​інформації. Для передачі даних можуть використовуватися сервери з криптографією.

Але це ще не всі нововведення. Так, керівництво Воентелекому може блокувати доступ не лише до окремо взятих сайтів, але й до всього інтернету загалом. В уряді вважають, що військові – це дуже вигідна ніша для вкладання грошей. Якщо впровадження нового оператора підтримуватиметься Міністерством оборони, то незабаром компанія може конкурувати з найбільшими операторами країни.

Коли зв'язок від ВАТ Воентелеком почне працювати

Компанією ВАТ Воентелеком оформлено ліцензію віртуального оператора терміном на 5 років. Вже відомо, що новий оператор використовуватиме унікальну технологію Mobile Virtual Network Operator (MVNO), за рахунок якої забезпечується повний контроль над даними, що є в мережі, та збереження їхньої безпеки.

Крім того, завдяки цій технології Воентелеком має можливість розвиватися незалежно від базового оператора. Використовуватимуться лише частоти та вежі від Теле2.

Коли мобільний зв'язок почне повноцінно працювати, і які будуть тарифи, ще невідомо.

Офіційний сайт

У компанії вже є повноцінний офіційний сайт voentelecom.ru, на якому можна переглянути останні новини. На сайті вказано, що Воентелеком є ​​лідером у галузі кібербезпеки та провідних інформаційних технологій. Компанія надає значний вплив на стратегічний розвиток країни.

Воентелеком запрошує до співпраці розробників та виробників інноваційних технологій. Періодично проводяться відкриті тендери, за результатами яких відбираються постачальники товарів та підрядники для виконання деяких видів робіт.

За що засуджено Давидова, останні новини

Вентелеком вже робив спроби запустити власного мобільного оператора, але так нічого і не вийшло. У 2013 році після гучних розглядів було засуджено на 6 років колишнього керівника компанії Миколу Тамодіна. Його звинуватили у постачанні непридатного для армії обладнання.

У 2017 році за ґрати потрапив і наступний глава компанії Олександр Давидов. Він був звинувачений у розкраданні майже мільярда рублів під час реалізації договорів із Міністерством оборони. Крім того, його звинувачують у отриманні великого хабара та комерційному підкупі.