Tele2 таємно підключає абонентам платні передплати

Anonim

Клієнти Теле2 почали отримувати дивні повідомлення, в яких йдеться про платні передплати та списання 30 рублів раз на добу. У соціальних мережах, на сторінках компанії, є десятки скарг на незаконне списання коштів. Обурених людей досить багато, але це лише ті, хто виніс питання на публіку, а скільки тих, хто вирішує проблему за допомогою служби підтримки, сказати важко. Не варто забувати і про тих абонентів, які неправомірне списання не помітили взагалі.

Що говорить оператор

Клієнтам, які зателефонували до служби підтримки з приводу зняття грошей за платні підписки, було сказано, що вони самі їх оформили випадковим натисканням кнопок. Але це зовсім не так. Найімовірніше оператор просто стежить за активністю своїх абонентів, а потім підключає платну послугу тим, хто активно користується інтернетом. У такому випадку все дуже просто можна звалити на сторонній сайт.

Деяким абонентам щастить більше, і підтримка виявляється більш зговірливою. Оператор без додаткових питань відключає передплату та швидко повертає гроші на рахунок.

Але навіть тут дії оператора досить зухвалі. Раніше компанія пропонувала невеликий період безкоштовної підписки, і тільки якщо клієнт від неї не відмовлявся, починали списувати гроші. Зараз все інакше, плата стягується одночасно з підключенням послуги.

Як відключити передплату

Не всі абоненти знають, що можна попросити службу підтримки увімкнути захист від оформлення різних підписок. Така послуга абсолютно безкоштовна та активується на прохання абонента. Активувати заборону можна самостійно, набравши комбінацію символів 931 і після цього виклик. Якщо команда спрацювала некоректно, введення рекомендується повторити.

Окрім цього, можна попросити прив'язати до номера контентний рахунок і надалі не поповнювати його. При цьому кошти не списуватимуться навіть у тому випадку, якщо передплата буде випадково оформлена. Але є одне але. Ніхто не гарантує, що оператор стане різко чесним. Потрібно розуміти, що будь-якої миті він може відключити захист номера або ж анулювати контентний рахунок, а потім спокійно списувати гроші.