Як видалити вірус з телефону Андроїд

Anonim

Операційна система Android схильна до вірусних інфекцій – цей факт вже не викликає ніякого здивування у користувачів. Як-не-як, смартфони є повноцінними комп'ютерами, нехай і кишеньковими. Але виникає інше питання – як видалити вірус із телефону? Для цього створено безліч інструментів, що дають змогу боротися з будь-якими вірусними інфекціями. Давайте розберемося в цих інструментах і знайдемо найбільш оптимальний варіант.

Ознаки вірусного зараження

Як видалити вірус з телефону на Андроїді? Цілком логічно, що для цього використовуються антивірусні програми. Але які ознаки вірусного зараження?

  • Android-смартфон постійно перезавантажується - якщо чистка від сміття не допомагає, то проблема з перезавантаженнями, можливо, пов'язана з вірусами;
  • Зникають гроші з рахунку – багато вірусів для Android використовують приховане відправлення платних SMS і телефонують на преміум-номери;
  • Дані вашої банківської картки потрапили у відкритий доступ – таке часто трапляється при вірусному зараженні Android-пристроїв;
  • Додатки кишать рекламними банерами (їх у кілька разів більше звичайного) – це також може бути результатом дії вірусів;
  • Блокуються деякі функції – це черговий видимий результат зараження;
  • Підвищена витрата акумулятора - вірус навантажує процесор, садячи батарею;
  • Знизилася продуктивність – ще один симптом перевантаженого процесора.

Саме погане, що

Використовуємо антивірусні програми

Щоб видалити вірус з телефону на Андроїді, необхідно скористатися яким-небудь антивірусом. Явним лідером у магазині програм Play Market є антивірусна програма Dr. Web Light. Вона абсолютно безкоштовна і має відмінне чуття до вірусних інфекцій. До речі, видалити троян з телефону можна цим же антивірусом - він чудово справляється з цим завданням.

Додаток Dr. Web Light вміє знаходити та знешкоджувати відомі віруси, орієнтуючись на бази з сигнатурами (регулярно оновлюваними). У нього вбудований сканер файлової системи, є функція захисту вмісту карт пам'яті При цьому він не навантажує процесор і розумно витрачає заряд акумулятора.

Dr. Web Light допоможе видалити віруси та трояни з телефону, а також розблокувати пристрій. Лідером за оцінками користувача є додаток CM Security, що містить у собі засоби комплексного захисту і вбудований антивірусний сканер.Воно вміє сканувати файлову систему, стежити за відвідуваними сайтами, захищати системні та користувацькі програми.

Якщо ви підозрюєте, що у вашому телефоні повно вірусів, встановіть CM Security і проведіть комплексне сканування пристрою. Для того, щоб видалити троян з телефону на Андроїд або впоратися з будь-якою іншою вірусною інфекцією, можна скористатися такими програмами:

  • AVG Антивірус – непогана програма з пристойним безкоштовним базовим функціоналом;
  • Mobile Security & Antivirus – відмінний антивірус від Avast (багато платних модулів);
  • Kaspersky Internet Security – популярний додаток від відомого розробника;
  • Avira Antivirus – не найвідоміший, але непоганий антивірус;
  • 360 Security Lite – полегшена версія відомого антивірусного комплексу.

Також Play Market має багато інших антивірусів, що дозволяють видаляти віруси з телефону. Але вони не користуються особливою популярністю, так як продукти від відомих розробників мають більш високу ефективність.

Інші способи видалення вірусів

Для того щоб видалити вірус з телефону, можна скористатися досить незвичайною методикою - зберігаємо всі важливі дані з телефону на карті пам'яті, виймаємо її і відправляємо на антивірусне сканування комп'ютером (щоб позбутися вірусних тіл, які могли залишитися на карті).

Тим часом робимо загальне скидання, яке видаляє всі віруси, що вразили операційну систему. Така методика рекомендована і в тому випадку, якщо наслідком вірусного зараження стала повна непрацездатність вашого пристрою.

Також є можливість видалити вірус з телефону через комп'ютер.Для цього потрібно підключити пристрій до комп'ютера та запустити антивірусне сканування, вказавши як ціль підключений смартфон. Але слід пам'ятати, що такий підхід можливий далеко не на всіх Android-пристроях. Серед безкоштовних антивірусів для комп'ютера ми рекомендуємо програми Avast та Kaspersky Antivirus Free.