Ростелеком обмежує швидкість торрента: причини

Anonim

Торренти використовуються інтернет-користувачами Ростелекому для скачування важкого контенту - від фільмів до онлайн-ігор. Для цього на комп'ютер ставиться торрент-клієнт, завантажується та запускається файл роздачі, вказується місце завантаження. Декілька хвилин або годин – і потрібні файли лежать на жорсткому диску. Якщо торрент на Ростелеком не працює, потрібно знайти причину поломки або розібратися з особливостями роботи мережі.

Проблеми з торентами

Такого поняття, як локальний торрент Ростелеком, давно не існує. Колись провайдер мав внутрішні ресурси, але згодом вони зникли.Причина – тонни піратського контенту. З

а це будь-якого оператора легко притягнути до відповідальності за порушення авторських прав.

Не качає торрент – проблема, знайома багатьом інтернет-користувачам. Ставиш на ніч фільм, повертаєшся з ранку до комп'ютера, а файл не завантажено. Причин може бути багато:

  • Відсутність бенкетів, що роздають – не потрібно нарікати на Ростелеком, шукайте роздачі з великою кількістю роздаючих.
  • Ростелеком блокує використання протоколу – це актуально для мобільного доступу.
  • Спостерігаються проблеми з абонентським обладнанням.

У випадку з провідним доступом проблеми зустрічаються рідко - торренти працюють без будь-яких зволікань. З мобільним інтернетом проблеми зі скачуванням більш актуальні.

Проблема з обладнанням

Хочеш скачати фільм або гру, ставиш торрент на ніч, повертаєшся – а завантаження не завершено. Проблема нерідко у перегріві устаткування. Цьому схильні застарілі ADSL модеми. За відсутності навантаження вони залишаються холодними та показують стабільну роботу. Але чи варто навантажити стару техніку, як вона починає збоїти. Рішення просте – купуємо нове абонентське обладнання. Застаріле відправляємо на звалище або дбайливо зберігаємо ще кілька років, якщо шкода викидати.

Блокування торентів та обхід

Ростелеком заблокував торренти, і я не можу нічого скачати – проблема поширена. Але справа в тому, що оператор не займається блокуванням протоколів файлообмінних мереж. Зазвичай цим займаються бездротові провайдери – вони намагаються обмежити навантаження бездротових мереж.

Якщо Ростелеком блокує самі торрент-ресурси, це пояснюється вимогами законодавства. За рішенням суду оператори зобов'язані блокувати сайти з піратським контентом та іншим незаконним вмістом. Обійти блокування можна, інформацію з цього питання шукайте в інших місцях – інформація про обхід блокувань є незаконною.

Торренти на дротовому інтернеті

Власні трекери Ростелекому більше не існують. Користувачі змушені скористатися сторонніми ресурсами. Якщо роздача з них не стартує, перевірте наявність роздаючих. Ви можете заглянути в список бенкетів і подивитися, чи там роздають. Якщо їх немає, шукайте іншу роздачу.

Якщо торрент на Ростелекомі не стартує, спробуйте скористатися VPN-з'єднанням. Також необхідно перевірити налаштування клієнта – можливо там щось збилося. Ще одна порада – загляньте у розділ допомоги на торрент-ресурсі. Тут ви знайдете багато способів вирішення технічних проблем.Щодо провайдера, то він не блокує порти і не ріже швидкість.

Торренти на мобільному інтернеті

Сотові оператори блокують завантаження важких файлів через свої мережі. В іншому випадку інші абоненти будуть мати труднощі з доступом і завалювати техпідтримку скаргами. Наша порада проста – не використовуйте мобільний інтернет для завантаження важкого контенту, він на це не розрахований. Якщо ж дуже хочеться, увімкніть в налаштуваннях клієнта шифрування трафіку.