Не працює GPS на Андроїді

Anonim

Наявність навігаційних модулів на смартфонах з Android OS дозволяє користуватися численними навігаційними програмами – вони використовуються для прокладання піших, велосипедних та автомобільних маршрутів, а також для відстеження власного розташування. Тому наявності чіпів GPS/ГЛОНАСС прийнято віддавати особливу перевагу. Не працює GPS на Андроїді? Не біда - спочатку ми спробуємо розібратися в причинах, а потім поговоримо про усунення несправностей.

Чому може не працювати GPS на Андроїді

Якщо на вашому смартфоні з Андроїд не працює GPS, то проблема може бути вкрай банальною – модуль навігації вимкнено.З цим часто стикаються користувачі-початківці, які не до кінця розібралися в пристрої Android-смартфонів. Для того щоб увімкнути навігацію, необхідно зрушити вниз верхню шторку, за якою ховаються численні ярлички, годинники та повідомлення, і знайти тут пункт «Геодані» - він має стати активним (зеленим, блакитним і т.д.).

Тепер ми можемо запустити навігаційну програму та приступити до її експлуатації. До речі, многі навігаційні програми вміють сповіщати користувачів про відключений прийом геоданих Саме так чинить популярний додаток Навітел – він видасть відповідне попередження і навіть відправить користувача в меню включення навігації. Після цього можна буде приступити до прокладання маршруту.

Ви увімкнули геолокацію в налаштуваннях пристрою, встановили необхідні програми, але не змогли досягти жодних результатів? Цілком можливо, що вся справа у вашій нетерплячості.Якщо це був перший запуск GPS/ГЛОНАСС-модуля, спробуйте почекати 10-15 хвилин – протягом цього часу електроніка оброблятиме інформацію про видимих ​​у цій місцевості супутників. Всі наступні запуски відбуватимуться набагато швидше.

Ось ще кілька причин відсутності працездатності GPS:

  • Ви намагаєтеся виконати «холодний» старт на ходу (в машині) – зупиніться та дайте навігатору подумати. Деякі чіпи досить «гальмівні», тому їм потрібні час і спокій;
  • Ви знаходитесь в приміщенні – всередині будівель GPS не працює (не плутаємо з обчисленням розташування за вежами стільникових операторів та зон Wi-Fi);
  • Ви знаходитесь у несприятливій зоні прийому – небо закривають дерева, прилеглі скелі або високі будівлі. У цьому випадку потрібно вибратися під більш відкриту ділянку неба.

Якщо навігація так і не запрацювала, спробуйте звернутися до сервісного центру.

Перестав працювати GPS на Андроїді, хоча до цього працював? Така поведінка вказує на наявність якихось внутрішніх поломок. Якщо ліньки йти в сервісний центр, спробуйте зробити скидання до заводських настройок.

Як настроїти GPS на Андроїді

Деякі користувачі запитують - як налаштувати GPS на Андроїді? Жодних особливих налаштувань тут не потрібно, але ви можете погратися з методом виявлення:

  • Висока точність – у цьому режимі відбувається визначення розташування за допомогою всіх бездротових модулів (GPS/ГЛОНАСС, телефонний модуль, Wi-Fi);
  • Економія енергії – задіяні мережі Wi-FI та мобільні мережі;
  • Тільки GPS – задіяні лише супутники.

Метод виявлення вибирається в меню «Налаштування – Геодані». Для подальшої роботи з навігацією вам знадобиться відповідний софт. Ви можете вибрати безкоштовну програму Maps.ME з офлайн-картами або платну програму Навітел.