Як дізнатися IMEI iPhone

Anonim

Айфони є дуже затребуваними пристроями на ринку цифрових гаджетів. І ця затребуваність грає на руку шахраям, які часто продають підробки або вкрадені трубки. Тому перед покупкою пристрою з рук необхідно отримати деякі знання, що дозволяють пізнати підробку та уточнити додаткову інформацію щодо телефону, що реалізується. Як дізнатися IMEI iPhone та про що нам може розповісти серійний номер смартфона? Про це та багато іншого ми поговоримо в рамках цього огляду.

Що таке IMEI і для чого він потрібен

IMEI є цифровий ідентифікатор мобільного обладнання.Цей ідентифікатор присутній на всіх мобільних пристроях – телефонах, смартфонах, планшетних ПК, міні-комп'ютерах, а також у модемах. У більшості випадків IMEI складається з 15-ти цифр, у яких зашифровано завод-виробник, код моделі та шестизначний серійний номер Номер IMEI використовується для ідентифікації телефону в стільникових мережах – він передається при початковому включенні.

Також він використовується спецслужбами та операторами для відстеження мобільних пристроїв, наприклад, вкрадених телефонів. Крім того, деякі оператори стільникового зв'язку здійснюють віддалену блокування мобільних пристроїв. Якби таке практикувалося і в нашій країні, то число телефонних крадіжок помітно знизилося – заблокований на рівні мережі телефон стає марною іграшкою.

Дізнаємося IMEI на iPhone

Багато користувачів запитують - як дізнатися IMEI на iPhone? Існує кілька способів, що дозволяють дізнатися про цей ідентифікаційний номер.Перший спосіб є найпоширенішим – ми можемо дізнатися IMEI за допомогою команди 06. IMEI з'явиться на екрані смартфона відразу після набору цієї команди. До речі, вона працює практично на всіх мобільних телефонах та смартфонах, а також на деяких планшетних комп'ютерах.

Чи існують інші способи дізнатися IMEI на iPhone? Безумовно – достатньо лише поглянути на задню кришку свого смартфона. Якщо у вас в руках iPhone 5 і вище, ви без проблем отримаєте доступ до IMEI свого пристрою. Якщо ви є гордим власником більш старої версії смартфона, витягніть слот під SIM-карту – на ньому ви побачите IMEI свого смартфона. Згодом IMEI звідси зник, перекочувавши на правильніше місце.

Номер IMEI надрукований не тільки на задній кришці або на слоті для SIM-карти, але і на упаковці для смартфона Дістаньте коробку з- під свого пристрою, погляньте на неї та знайдіть потрібні вам дані.IMEI прописується тут у вигляді послідовності цифр, а й у вигляді унікального штрих-коду, у якому зашифровані зазначені цифры.

Дізнатися номер IMEI на iPhone допоможе улюблений всіма «яблучниками» додаток iTunes – він зчитує вказаний номер із пам'яті смартфона та виводить його на дисплей комп'ютера. IMEI відображається на основній вкладці «Огляд», де відображається технічна інформація про підключений пристрій. Саме тут ви побачите два найважливіших значення – це серійний номер (Serial Number) та IMEI. Звичайно, код IMEI та серійний номер повинні збігатися з даними, вказаними на упаковці пристрою

Останній спосіб дізнатися IMEI на iPhone - заглянути в налаштування пристрою. Беремо в руки iPhone, заходимо до «Налаштування – Основні – Про цей пристрій». Тут ви побачите всю технічну інформацію про ваш пристрій. У загальному списку ви знайдете і сам IMEI, який потрібно буде порівняти з іншими даними.

Як дізнатися IMEI на iPad

Тепер ми знаємо, як дізнатися IMEI на Айфоні. Але як нам дізнатися IMEI на Айпаді? Планшетні комп'ютери iPad не вміють дзвонити, тому на команду розраховувати не доводиться. Для уточнення IMEI на Айпаді слід скористатися:

  • Додатком iTunes – зайдіть на вкладку «Огляд» та отримайте потрібні дані;
  • Задньою кришкою планшета – саме на ній і надрукований номер IMEI;
  • Упаковкою – IMEI надрукований на ній у вигляді 15-тизначного числа та штрих-коду;
  • Самим апаратом – зайдіть у «Налаштування – Основні – Про цей пристрій» та дізнайтесь IMEI свого планшета.

Также необхідно звірити збіг IMEI з різних джерел

Що можна дізнатися за серійним номером iPhone

Крім IMEI, у кожного Айпада та Айфона є серійний номер.Це дуже інформативний показник, в якому зашифровано дату виробництва пристрою, розмір пам'яті, модель, індивідуальний ідентифікатор і код заводу-виробника. Дуже багато:

  • Найменування та модель пристрою;
  • Дату придбання пристрою;
  • Дату закінчення гарантії;
  • Наявність активації.

Якщо ви хочете придбати iPhone у приватної особи або в комісійному магазині, попросіть продавця показати вам серійний номер, зайдіть з іншого пристрою на сайт Apple і виконайте перевірку придбаного пристрою за серійним номером. Якщо зі смартфоном/планшетом все добре, продавець охоче передасть вам дані для перевірки. Якщо він почав помітно нервувати, тікайте від нього - цілком імовірно, що вам хочуть "всучити" підробку.