Чому Айфон не заряджається

Anonim

З поломками мобільної техніки стикався практично кожен користувач. Добре, коли несправності виявляються відразу – є шанс здати техніку за гарантією. Але більшістю поломок виявляється пізніше. Одна з найпоширеніших проблем пов'язана із зарядом акумуляторної батареї. Власники пристроїв від Apple запитують – чому Айфон не заряджається, хоча ще зовсім недавно все було нормально?

Перевіряємо зарядний пристрій

Якщо у вас не заряджається Айфон 4S (або будь-який інший iPhone), слід відразу ж перевірити справність зарядного пристрою.Для цього потрібно знайти інший Айфон і підключити до нього проблемну зарядку. Успішний старт зарядки акумулятора вказує на те, що з ЗУ все гаразд. Значить, проблема із самим смартфоном – його потрібно віднести до сервісу, де його оглянуть фахівці-ремонтники.

Немає іншого зарядного пристрою? Тоді можна підключити поточну зарядку до іншого айфона та перевірити її справність. Якщо інший смартфон заряджається, то проблема пов'язана з вашим смартфоном - цілком можливо, що він потребує ремонту.

А що робити, якщо Айфон не заряджається? Тоді беремо гаманець і вирушаємо до найближчого салону зв'язку або фірмового магазину Apple для покупки нового зарядного пристрою. Не менш правильним рішенням стане перевірка цілісності кабелю зарядного пристрою. Взяти кабель на перевірку ви зможете у своїх друзів чи знайомих.

Також для перевірки цілісності кабелю можна використовувати комп'ютер із iTunes – якщо кабель цілий, iTunes визначить підключений пристрій.

Перевірка акумуляторної батареї

Ми вже знаємо, що робити, якщо iPhone 5s не заряджається (як і будь-який інший iPhone) – потрібно перевірити зарядний пристрій і не забути перевірити кабель. А що робити, якщо Айфон не заряджається, але вказує, що заряджається? Можливі причини виникнення несправності:

  • Вичерпався ресурс акумулятора;
  • Зламався зарядний пристрій;
  • Відбулася поломка ланцюга контролю заряду.

Якщо Айфон показує зарядку, але не заряджається, то проблема може бути пов'язана з вичерпанням ресурсу акумулятора. Схема заряду показує, що заряд йде, але акумулятор не може поповнити запас електроенергії.Що робити? Спробуйте вимкнути смартфон і поставити його на зарядку на ніч – є ймовірність, що батарея трохи відновить свої властивості.

Не заряджається Айфон 6s, хоча індикатор зарядки вказує на зворотне? Спробуйте скористатися свідомо справним зарядним пристроєм - цілком можливо, ваше ЗУ вийшло з ладу і не може забезпечити нормальний струм заряду. Якщо інше ЗУ не допомогло, слід звернутися до сервісного центру.

Інші способи ремонту

Ваш Айфон перестав заряджатися, хоча буквально вчора все було нормально? У деяких випадках проблема вирішується скиданням смартфона до заводських установок. Якщо такий підхід не допоміг, а iPhone, як і раніше, не заряджається (або робить вигляд, що не заряджається), спробуйте виконати відновлення через режим DFU – іноді це допомагає.

За відсутності будь-яких змін зверніться до найближчого сервісного центру – несправність криється в системній платі вашого Айфону.