Як увімкнути 3G на Андроїді

Anonim

Стільниковий зв'язок дозволяє отримати доступ не тільки до голосових послуг, а й до бездротового мобільного інтернету. Сьогодні в мережу можна вийти скрізь - на вулиці, в метро, ​​на природі, в селі і навіть високого в горах. З появою смартфонів існування без інтернету стало зовсім неможливим. Як увімкнути 3G на Андроїді та забезпечити високошвидкісний доступ до мережі? Така можливість є у кожного власника Android-смартфону або планшета.

Як включити 3G на Андроїд

Мобільний інтернет зручний тим, що дозволяє отримати доступ до мережі в будь-який час та в будь-якому місці.Вдома чи на роботі можна скористатися бездротовим WI-Fi, але що робити в дорозі чи на відпочинку? Для доступу в мережу за межами хотспотів слід користуватися послугами стільникових операторів - починаючи з 2010-го року вартість трафіку суттєво впала, і сьогодні за 2-3 сотні рублів можна отримати практично безлімітний інтернет-трафік.

Як увімкнути 3G на Андроїді і що для цього потрібно? Для початку необхідно переконатися в наявності вбудованого 3G-модуля – вся справа в тому, що багато смартфонів та планшетів з бюджетних категорій не мають доступу до високошвидкісних мобільних мереж. Також на ринку є і досить дорогі пристрої, позбавлені вбудованих 3G-модулів.

Інформацію про наявність підтримки 3G ви можете отримати в інструкції до телефону/планшета або на сайті якого-небудь інтернет-магазину. Перед тим як увімкнути доступ до високошвидкісного мобільного інтернету, ми рекомендуємо зробити наступні кроки:

  • Проаналізувати пропозиції стільникових операторів;
  • Вибрати та підключити відповідний за обсягом трафіку тариф або аналогічну опцію;
  • Перевіритись у переході на тариф (або в підключенні опції).

Тепер все готове до того, щоб увімкнути 3G на Андроїді та отримати доступ до швидкісного інтернету.

Доступ до мереж 3G на Android-пристроях включається автоматично, якщо користувачі знаходяться в межах зони покриття вибраного оператора. А ось мобільний інтернет включається через верхню шторку – потрібно опустити її вниз та активувати ярлик «Мобільні дані» (іноді він має іншу назву). Після цього смартфон/планшет зможе вийти в інтернет.

Якщо ваш пристрій працює з двома SIM-картами, в процесі підключення потрібно буде вибрати потрібну сімку Найпростіше налаштувати доступ до мобільного інтернету через певного оператора за допомогою відповідного пункту меню в налаштуваннях мобільних мереж – вкажіть потрібну SIM-карту та 3G включатиметься без зайвих питань.

Зверніть увагу, що як тільки ви з'явитеся в зоні дії своєї домашньої Wi-Fi-мережі, ваш пристрій автоматично перемкнеться на неї (якщо ви раніше не відключили вбудований модуль Wi-Fi).

Як відключити 3G на Андроїд

Якщо вам з якихось причин не потрібен доступ до мобільного інтернету, опустіть вищезгадану шторку та натисніть на ярлик «Мобільні дані». Через деякий час ярлик погасне, а доступ до мережі буде вимкнено. Відключити 3G на Андроїді можна й іншим способом – зайти до «Налаштування – Диспетчер SIM-карт – Мережа передачі даних» та встановити перемикач на пункт «Мобільні дані вимкнено».

Втім, цей спосіб нічим не відрізняється від вищезазначеного, але змушує зробити зайві рухи. Якщо ви боїтеся випадкового включення мобільних даних, відключіть доступ до мобільного інтернету через оператора – у цьому випадку навіть випадкова активація зв'язку не призведе до будь-яких витрат.

Рекомендуємо скористатися цим рішенням у тому випадку, якщо смартфоном або планшетом користуються діти або літні користувачі, а на встановленій у пристрій SIM-карті не підключені будь-які опції та відповідні тарифи.