Перенесення контактів з Windows Phone на Android

Anonim

Операційна система Windows Phone має безліч обмежень. Програм для неї пишеться мало, працюють вони повільно, та й багато можливостей, що є в Android-пристроях, у смартфонах на Windows відсутні. Тому покупка Android-смартфонів подарує користувачам радість від повноцінного кишенькового комп'ютера. Як виконати перенесення контактів з Windows Phone на Android з мінімальною кількістю рухів тіла? Про це розповість наш детальний огляд.

Перенесення контактів через картку пам'яті

Найпростіший спосіб перенесення полягає в експорті/імпорті контактів у форматі vCard.Зайдіть у телефонну книгу на Windows Phone та експортуйте вибрані контакти зі збереженням їх на картку пам'яті – вони будуть збережені у вигляді файлів з розширенням .vcf, після чого їх залишиться лише імпортувати у новий пристрій. Оскільки файлів багато, скачайте з Playmarket якусь програму для імпорту файлів vCard.

Цей спосіб перенесення контактів гарний тим, що дозволяє експортувати лише вибраних абонентів, а не всіх відразу. За рахунок цього з'являється можливість почистити свою телефонну книгу від контактів, що стали непотрібними.

Перенесення через хмарні сервіси

На пристроях з Windows Phone контакти зберігаються в обліковому записі Майкрософт. Тим не менш, операційна система Windows вміє працювати і з Google-аккаунтами Для додавання облікового запису необхідно зайти в «Параметри – Пошта+облікові записи» та вибрати пункт «Додати службу ». Після підтвердження додавання облікового запису запуститься автоматична синхронізація – через кілька хвилин усі контакти акуратно перекочують до облікового запису Google.

Що потрібно зробити далі? Після цього включаємо Android-пристрій і приступаємо до початкового настроювання - головною дією тут є введення логіну та пароля від свого облікового запису в Google. Пристрій запропонує необхідні дані, після чого запустить автоматичну синхронізацію. Через 2-3 хвилини всі ваші контакти з'являться в записнику вашого нового Android-смартфону.

Перенесення через Outlook

Перенести контакти з Windows Phone на Android допоможе програма Microsoft Outlook. Але цю процедуру не можна назвати повноцінним перенесенням, оскільки синхронізовані контакти будуть доступні лише у відповідній програмі. Синхронізація здійснюється за допомогою установки на Android-смартфон програми Microsoft Outlook з наступним введенням логіна та пароля від свого облікового запису Microsoft.

Як ми вже говорили, всі контакти будуть зберігатися в Outlook, що не дуже зручно - відправити звідси SMS не вийде, можна тільки зателефонувати.Тому потрібно зробити так, щоб контакти збереглися у стандартну телефонну книгу Для цього ми будемо використовувати ті самі можливості Outlook, але тільки іншим способом.

Перенести контакти з Віндовс Фон на Андроїд допоможе опція експорту контактів на сайті Outlook. Заходимо на сайт цього сервісу та вводимо там логін та пароль від свого облікового запису Майкрософт. Через кілька секунд ми потрапимо до веб-інтерфейсу, де зберігаються всі контакти з Windows-смартфону. Заходимо до розділу «Люди – Управління» та експортуємо контакти для інших служб. Внаслідок цього система запропонує нам зберегти дані у вигляді CSV-файлу.

Що робити з отриманим файлом? Ми повинні імпортувати його в обліковий запис Google. Заходимо на сайт служби Gmail (аналог служби Outlook від Microsoft), проходимо в розділ «Контакти» та здійснюємо імпорт раніше експортованого csv-файлу. Через одну-дві хвилини імпорт завершиться, і ми отримаємо обліковий запис зі збереженими контактами.Далі вводимо логін і пароль від облікового запису Google в Android-смартфон і чекаємо завершення синхронізації - всі наші контакти на борту!

Загальні рекомендації та інші способи перенесення

Для того, щоб перенесення контактів було успішним і безболісним, зберігайте їх не на SIM-карті або в пам'яті телефону, а в хмарних сервісах (від Google і Microsoft)Завдяки цьому ви завжди зможете перенести їх з одного пристрою на інший. Хоча у зберіганні контактів на SIM-карті є і свої плюси – не потрібно піклуватися про їхнє хмарне зберігання та мати доступ до інтернету. Для перенесення контактів можна скористатися і сторонніми програмами.

Але це пов'язано з додатковими складнощами – необхідно знайти та завантажити софт для експорту контактів, а також переконатися, що для Android-пристрою знайдеться програма, яка допоможе виконати імпорт. Плюсом сторонніх програм є те, що вони можуть експортувати/імпортувати та багато інших даних, наприклад, фотографії або SMS-повідомлення.