Як видалити непотрібні програми на Андроїді

Anonim

Мобільні програми суттєво розширюють функціональність Android-пристроїв. Вони дозволяють грати в ігри, працювати з електронною поштою, надсилати миттєві повідомлення, здійснювати покупки та виконувати інші дії. Але рано чи пізно перед багатьма користувачами постає питання – як видалити непотрібні програми на Андроїді? Впоратися з видаленням можна відразу кількома способами, про що йтиметься в нашому огляді.

Видалення через основне меню

Накопичені в пам'яті програми займають місце, призводять до уповільнення роботи Android-пристроїв і витрачають енергію акумулятора.Причому витрати проявляються навіть тоді (нехай і не повною мірою), коли програми не запущені. Тому непотрібний софт потрібно видаляти. Для цього необхідно заглянути в пристрій Android і тверезо оцінити необхідність присутності того чи іншого софту.

Якщо щось стало непотрібним або ви користуєтеся деякими додатками дуже рідко, слід позбавитися цих непотрібностей. Найпростіший спосіб видалення програм на Андроїді - зайти в головне меню смартфона. Тут ми побачимо безліч ярликів встановлених програм Android. Для того, щоб видалити непотрібну програму, необхідно на кілька секунд затиснути її ярлик пальцем.

Вгорі екрана має з'явитися невелике меню, в якому буде видно пункт «Видалити» (з кошиком). Не відпускаючи пальця з ярлика переносимо його на цей пункт, відпускаємо та підтверджуємо видалення – програма деінсталюється.

Як ще можна стерти з пам'яті програми для сміття на Андроїді? Відкрийте головне меню та перейдіть до «Налаштування – Менеджер програм».Тут, у вкладці «Завантажено» ви побачите весь софт, що є в системі. Для того, щоб приступити до видалення, необхідно тапнути за непотрібною програмою пальцем і натиснути кнопку «Видалити». Після цього непотрібний софт буде видалено.

Видалення через Playmarket

Ми вже розібралися, як прибрати непотрібний софт через меню смартфона або планшета. Тепер спробуємо видалити софт через Playmarket - запускаємо магазин програм, чекаємо на його завантаження, проходимо в розділ «Ігри та програми - Мої програми та ігри». У цьому розділі ми побачимо весь софт, встановлений на цьому пристрої.

Процес видалення відбувається так – вибираємо непотрібну програму, тиснемо на кнопку «Видалити» та підтверджуємо свої дії. Через кілька секунд вибрана програма буде видалена.

Видаляємо вбудовані програми

Купуючи новий смартфон або планшет, ми бачимо в ньому різні встановлені софтини - банківські клієнти, іграшки, месенджери і т. д. Також є частина базових софтин, таких як Youtube, Google Преса, Карти, Play Ігри і багато іншого.

Які програми на Андроїді можна видалити, а які краще залишити? Слід сказати, що видаляти базові програми, що належать Google, не варто – це може призвести до порушення працездатності системи. Більше того, ви просто не зможете видалити ці програми.

Якщо ви не хочете, щоб щось із цього працювало, оновлювалося, витрачало трафік і заряд батареї, зайдіть у «Налаштування – Диспетчер додатків», топніть за непотрібною програмою, після чого натисніть кнопки «Зупинити» та «Вимкнути». Система видасть останні попередження, після чого видалить оновлення софту та відключить вибрані програми.

Якщо ж ви захочете видалити явно сторонні софтини, то ви можете зіткнутися з відсутністю можливості видалення – виробники телефонів блокують їхню деінсталяцію. Як видалити такий софт? У вас є два виходи:

  • Вибрати прогу в «Диспетчері додатків», після чого натиснути на кнопки «Зупинити» та «Вимкнути» - програма буде зупинена і навіть зникне з головного меню;
  • Отримати root-права (права суперкористувача) та повністю очистити телефон від непотрібних програм.

Останній спосіб ускладнюється тим, що для отримання root-прав доведеться знайти спеціальне програмне забезпечення. Також отримання прав суперкористувача призводить до втрати гарантії Щоб уникнути втрати гарантії, просто відключіть непотрібні програми Android через «Диспетчер пристроїв».