Як відновити контакти на Андроїді

Anonim

Додаючи до своєї телефонної книги контакти, ми формуємо зв'язок зі своїм оточенням, своїми друзями, колегами та партнерами по бізнесу. Телефонні номери накопичуються довго, кілька років. І одномоментна втрата всіх контактів призводить до почуття розгубленості і замішання. Як відновити контакти на Андроїді та що для цього потрібно? Поговоримо про це у нашому огляді. Для відновлення контактів ми можемо використовувати такі інструменти:

  • Акаунт Google;
  • Сторонні програми відновлення даних;
  • Базові функції імпорту/експорту;
  • Базові функції роботи зі списками контактів.

Розглянемо ці інструменти докладніше.

Відновлення за допомогою Google

Смартфони та планшетні ПК, що працюють на базі операційної системи Android, вміють зберігати деякі дані на серверах Google – користувачеві достатньо мати там обліковий запис. А оскільки облікові записи в Google є практично у всіх користувачів, то у відновленні контактів немає нічого складного. Якщо вони з якоїсь причини видаляються, увімкніть синхронізацію та перевірте завантаження контактів із серверів Google.

Якщо з якоїсь причини контакти не завантажуються, спробуйте зайти на сайт сервісу Gmail з комп'ютера та знайти там розділ «Контакти» У цьому розділі зберігаються всі збережені зі смартфона телефонні записи. Переконавшись у наявності контактів, необхідно виконати одну з таких дій:

  • Перезавантажити телефон і спробувати запустити примусову синхронізацію;
  • Спробувати встановити іншу програму роботи з контактами;
  • Скинути телефон до заводських налаштувань, вказати дані облікового запису та дочекатися синхронізації даних на порожній пристрій.

Останній спосіб, якщо контакти на серверах Google є, допомагає в 100% випадків.

Відновлення за допомогою сторонніх програм

Зникли контакти на Android – як відновити їх за допомогою сторонніх програм? Для цього потрібно знайти відповідний софт у каталозі програм Playmarket. Додатків тут дуже багато – це MobileDev360, Restore Contacts, Deleted Contacts та багато інших.

Зверніть увагу, що частина цих додатків орієнтована на пошук віддалених та пошкоджених контактів, а інша частина виконує функцію попереднього збереження контактів у резервній копії з їх подальшим відновленням.

Відновлення контактів імпортом/експортом

Зверніть увагу, що практично у всіх програмах, орієнтованих на роботу з контактами, є функції з імпорту/експорту записів телефонної книги. Якщо ви дійсно цінуєте свої контакти, робіть періодичні копії та зберігайте їх на карті пам'яті або у вбудованій пам'яті Також практично у всіх додатках реалізована функція надсилання контактів електронною поштою.

Якщо ви раптом захочете відновити контакти на Андроїді у разі їх пошкодження або випадкового видалення, вам залишиться виконати імпорт збережених файлів. До речі, якщо ви зберігали контакти у вигляді vCard, то вам можуть стати в нагоді програми для їх масового імпорту.

Відновлення правильного відображення списків

Ми вже знаємо, як відновити віддалені контакти на Андроїді – за допомогою сторонніх програм та резервних копій.Але іноді виникають ситуації, коли контакти у телефоні залишаються, а ми просто не можемо їх побачити. Таке трапляється при збоях у налаштуваннях телефонної книги, внаслідок чого вона намагається показати нам контакти з SIM-картки або внутрішньої пам'яті телефону. І якщо пам'ять телефону та SIM-карти порожні, то ми нічого не побачимо.

Щоб відновити відображення телефонної книги та повернути доступ до телефонних записів, необхідно зайти в налаштування програми для контактів. Тут нам потрібно знайти пункт «Показати контакти», «Вигляд», «Джерело контактів» і т. д. (найменування пункту відрізняється в залежності від програми, що використовується).

Відвідавши цей пункт, необхідно вибрати місце зберігання вашої поточної телефонної книги – якщо вона зберігається в обліковому записі Google, вибирайте відображення контактів з вашого облікового запису . Тут же доступний вибір відображення даних із таких джерел:

  • SIM-карта (іноді і не одна);
  • Пам'ять телефону;
  • Контакти в додатках (Skype, Viber і т.д.);
  • Контакти в електронній пошті;
  • Контакти в соціальних мережах.

Якщо ви оберете пусте джерело, список контактів буде порожнім. Таким чином, до відсутності контактів, що відображаються, нерідко призводять збої в додатках - потрібно просто розібратися в їх налаштуваннях.