Як перезавантажити телефон на Андроїді

Anonim

Смартфони на операційній системі Android піддаються різним збоям. Найчастіше користувачі стикаються із «зависаннями», а в найскладніших випадках пристрої стають непрацездатними – наприклад, починає виявлятися нескінченне завантаження операційної системи. Як перезавантажити телефон на Андроїд? І тому передбачено кілька простих інструментів. У нашому огляді ми розглядатимемо такі способи перезавантаження:

  • Без втрати даних та видалення додатків;
  • Повне перезавантаження з видаленням даних та додатків.

Перші допоможуть при часткових зависаннях або некоректній роботі ОС, а другі відновлять функціональність Андроїда при фатальних збоях (при неможливості завантаження).

Перезавантаження без втрати даних

Ви виявили, що Android-пристрій «повис» і перестав відповідати на ваші дії? Таке трапляється досить часто. Виною є недосконале програмне забезпечення, а також безліч версій мобільних пристроїв – з деякими з них операційна система та програми працюють зі збоями. Періодичні «зависання» є цілком нормальним явищем, тому засмучуватися не потрібно.

Як перезавантажити Андроїд і повернути працездатність телефону? Найпростіший спосіб – відправити пристрій на перезавантаження. Для цього потрібно затиснути кнопку живлення і не відпускати її доти, доки на екрані не з'явиться меню вимкнення. Тут ви знайдете три пункти:

  • Вимкнути;
  • Автономний режим;
  • Перезавантажити.

Виберіть останній пункт, підтвердіть перезавантаження та дочекайтеся його завершення. У деяких випадках до появи вищезгаданого меню проходить до 10 і більше секунд, залежно від тяжкості «зависання». Якщо ви раптом передумали надсилати смартфон на перезавантаження, виберіть пункт скасування.

Іноді характер «зависання» виявляється таким, що пристрій відмовляється реагувати на затискання кнопки живлення. В цьому випадку потрібно відпустити кнопку, натиснути її повторно і потримати довше.

Якщо і це не допомогло, знімаємо задню кришку, виймаємо акумуляторну батарею, чекаємо кілька секунд і встановлюємо батарею назад. Включаємо телефон і чекаємо його повного увімкнення – тепер ви можете скористатися своїм пристроєм.

Як повністю перезавантажити Андроїд

Ваш пристрій поводиться некоректно, постійно «висне» або «гальмує»? Часто проблема вирішується за допомогою додатків для очищення пам'яті – у процесі функціонування операційної системи Android у телефоні накопичується чимало мотлоху. Вичистивши сміття, ми зможемо повернути колишню швидкість роботи пристрою. Якщо це не допомогло, слід вдатися до повного перезавантаження з видаленням усіх даних.

Як повністю перезавантажити Андроїд, будь у вас в руках Samsung, Fly, LG або смартфон від будь-якої іншої торгової марки? Для цього потрібно зайти до «Налаштування – Архівація та скидання» та вибрати пункт «Скидання даних». Також вона призведе до видалення файлу шифрування даних на карті пам'яті – якщо ви користуєтеся шифруванням, то ви не зможете отримати доступ до своїх даних після перезавантаження.

Ваш смартфон завис настільки, що не може запуститися? У такому випадку слід повернути його до заводських налаштувань через Recovery Mode.Для цього смартфон потрібно вимкнути, після чого натиснути на клавішу живлення та клавішу «Гучність вниз» – після включення ви потрапите у спеціальне сервісне меню. Тут потрібно вибрати пункт Wipe Data/Factory Reset і дочекатися, поки телефон скинеться до заводських налаштувань.