Як перенести СМС з Андроїда на Андроїд

Anonim

Синхронізація даних на Android-пристроях дещо одностороння – базові можливості дозволяють зберігати дані програм, контакти, записи в календарі та нотатки. Щодо SMS-повідомлень, то їх збереження в базових можливостях не передбачено. Як перенести СМС з Андроїда на Андроїд, якщо хочеться придбати новий смартфон чи планшет? Як не втратити всі повідомлення з старого пристрою?

Синхронізація за допомогою комп'ютера

Користувачі звикли зберігати важливі повідомлення в пам'яті своїх смартфонів та планшетів. У будь-який момент можна зазирнути в листування і отримати з нього необхідну інформацію.Раніше міграція з одного телефону на інший зі збереженням СМС була цілою проблемою. З появою смартфонів проблема практично зникла.

Незважаючи на відсутність базових функцій із синхронізації SMS, ніщо не заважає нам скористатися стороннім програмним забезпеченням. Зручність виконання операцій зі зняттям резервних копій SMS забезпечують десктопні програми. Ми не розглядатимемо «рідний» софт, що поставляється виробниками смартфонів, тому що не дуже зрозуміло, як перенести архів повідомлень з однієї програми в іншу.

Проблема вирішується за допомогою сторонніх програм. Типовим прикладом є універсальна програма MOBILedit. Її переваги:

  • Можливість роботи з будь-якими телефонами;
  • Вбудована база драйверів;
  • Синхронізація даних між будь-якими пристроями;
  • Вбудовані інструменти для роботи з хмарними сховищами;
  • Вбудований редактор рінгтонів;
  • Вбудований оптимізатор контактів.

Функціонал у програми дуже солідний, тому вона без проблем зможе перенести СМС з Андроїда на Андроїд, навіть якщо обидва пристрої випущені різними виробниками.

Перенесення за допомогою мобільного софта

Хочете перенести СМС з Андроїда на Андроїд, але у вашому розпорядженні немає комп'ютера? Не біда – впораємося із цим завданням за допомогою мобільного софту. Для цього ми будемо використовувати зручний та простий додаток SMS Backup & Restore від розробника Carbonite. Воно дозволить нам сформувати архів СМС та перенести його з одного пристрою на інший. Додаток важить пару мегабайт, тому він не займе багато місця на вашому смартфоні з Android.

Для того щоб приступити до перенесення, необхідно завантажити та встановити програму, запустити її та натиснути на кнопку «Зробити бекап».Вибираємо, куди зберігатимемо архів – можна вибрати внутрішню пам'ять, зовнішнє сховище або карту пам'яті Останні два варіанти кращі в тому випадку, якщо ви хочете зробити резервну копію на випадок втрати даних. Вибираємо будь-який зручний варіант та переходимо до наступного етапу. Зараз ми вибиратимемо, що зберігати:

  • СМС-повідомлення;
  • MMS-повідомлення;
  • Списки викликів.

Встановлюємо потрібні галочки, натискаємо на кнопку OK і чекаємо на результати. Отримані архіви переносимо на інший пристрій, встановлюємо додаток SMS Backup і виконуємо зворотну операцію, натиснувши на кнопку «Відновити». Якщо пристрій не знайшов раніше створений архів, натисніть кнопку «Пошук» і дочекайтеся результатів – потім ви зможете вибрати знайдений архів і розпочати процедуру імпорту.

Програма SMS Backup порадує достатком способів передачі резервних копій на інші пристрої. Наприклад, користувачі можуть перенести файли за допомогою картки пам'яті або залити їх у Dropbox або Google Disc. Також можна надіслати копії електронною поштою.

Аналогічним функціоналом володіють і багато інших програм, доступних у магазині додатків Play Market. Але ми рекомендуємо користуватися саме вищезгаданим додатком – він є найбільш зручним і зрозумілим. Функції резервного копіювання СМС для перенесення з Андроїда на Андроїд є і в інших додатках.

Наприклад, програма Easy Backup & Restore вміє копіювати програми, закладки, словники користувача, контакти, а також SMS та MMS-повідомлення. Однією з найпотужніших інструментів для створення резервних копій є програма Titanium Backup Вона має масу можливостей і велику кількість налаштувань. Для того щоб у ньому запрацював весь функціонал, необхідно отримати права суперкористувача.