Як налаштувати інтернет на Андроїді

Anonim

Практично всі Android-пристрої вміють підключатися до мобільного інтернету, використовуючи ресурси стільникових операторів. Але для того, щоб підключення було успішним, необхідно ввести правильні налаштування. Як налаштувати інтернет на Андроїді та успішно вийти в мережу? Про це розповість наш детальний огляд – у ньому ми розглянемо процедуру отримання автоматичних налаштувань та розповімо про ручне введення налаштувань.

Отримання автоматичних налаштувань

Для того щоб Android-пристрій зміг вийти в мережу, необхідно встановити в нього SIM-карту з відповідним тарифом або опцією.Після увімкнення та завантаження пристрій самостійно надішле в стільникову мережу запит на отримання автоматичних налаштувань. Вони прийдуть у вигляді повідомлень – їх потрібно зберегти та застосувати. Далі вмикаємо передачу даних і намагаємося вийти в мережу. Якщо налаштування правильні, а на балансі номера є гроші, ми зможемо підключитися до інтернету і скористатися його ресурсами

Якщо автоматичні налаштування з якихось причин не прийшли, а штатних налаштувань на борту не виявилося, потрібно спробувати замовити автоматичні налаштування у оператора. Ось основні способи замовлення:

  • Оператор МТС – вкажіть свій номер у спеціальній формі на сайті МТС;
  • Оператор Мегафон – замовлення автоматичних налаштувань відключено;
  • Оператор Білайн – зателефонуйте на номер 06503;
  • Оператор Теле2 – зателефонуйте на номер 679.

Вам залишиться лише дочекатися прийняття налаштувань, зберегти їх і застосувати. Після цього рекомендується перезавантажити пристрій. Але практика показує, що перезавантаження не є обов'язковим.

Введення ручних налаштувань

Тепер ми перейдемо до ручних налаштувань, оскільки автоматичні налаштування можуть не ухвалитися і не застосовуватися. Найнадійніший спосіб – створити точку доступу самостійно, вказати потрібні налаштування, зберегти точку, перезавантажити смартфон/планшет та спробувати вийти у мережу. Ця методика працює у 99% випадків. Точки створюються в меню «Налаштування – Інші мережі – Мобільні мережі – Точки доступу» Тут ми створюємо точку та вводимо налаштування для свого оператора.

Як налаштувати інтернет на Андроїд з Теле2? Для цього потрібно створити точку доступу, прописати її ім'я та вказати APN – internet.tele2.ru. Далі зберігаємо налаштування, активуємо передачу даних та намагаємося вийти у мережу. У старих смартфонах, з Android 2.3 і нижче, додатково вказуються такі параметри: APN type – default, MCC – 250, MNC – 20.

Для того, щоб налаштувати інтернет на Андроїді через МТС, необхідно вказати в точці доступу APN - internet.mts.ru, логін та пароль - mts, решта поля не чіпаємо. Якщо не заповнені MCC та MNC, виставляємо наступні параметри: MCC – 250, MNC – 01. Також у деяких смартфонах потрібно вказати параметр Тип аутентифікації – вибираємо «Не встановлено». Далі включаємо передачу даних і намагаємося вийти в мережу.

Потрібно налаштувати мобільний інтернет на Андроїді через Білайн? Заходимо в меню налаштування мобільних мереж, створюємо точку доступу та вказуємо наступні параметри: APN – internet.beeline.ru, логін та пароль – beeline, MCC – 250, MNC – 03. Після цього зберігаємось та пробуємо вийти в інтернет. На деяких SIM-картах Білайн потрібно переконатися в наявності підключеного «Пакету трьох послуг» - зателефонуйте оператору або завітайте до «Особистого кабінету».

Для того щоб налаштувати мобільний інтернет на Андроїді через Мегафон, потрібно створити точку доступу і прописати в ній такі дані: APN – internet, логін та пароль – не вказуємо, MCC – 250, MNC – 02.Після збереження налаштувань пробуємо вийти в мережу Якщо щось не виходить, перевіряємо правильність введення налаштувань, перезавантажуємося і пробуємо знову.