Як зайти в інженерне меню на Андроїді

Anonim

Всім нам знайомі багаті налаштування Android-пристроїв – кожен смартфон або планшет можна налаштувати під себе, активувавши або відключивши ті чи інші функції, відрегулювавши ті чи інші параметри. Але мало хто підозрює про існування такої штуки, як інженерне меню Андроїд. Воно приховано від очей, тому що простому користувачеві робити тут особливо нема чого. Але якщо ви є досвідченим користувачем або хочете отримати досвід у тонкому налаштуванні пристрою та операційної системи, то це меню стане вам у нагоді.

Можливості сервісного меню

Давайте розберемося, для чого потрібне інженерне меню в смартфоні? Відповідь проста – для дуже тонкого налаштування пристрою.Наприклад, Збільшення гучності на Андроїд можливе тільки через інженерне меню Тут потрібно відвідати пункт налаштування аудіо та погратися з представленими параметрами. Тут можна вручну відрегулювати гучність звуку в різних режимах і на різних градаціях гучності.

Розглянемо приклад:

  • Ви виявляєте, що на максимальній гучності динамік вашого смартфона починає хрипіти;
  • Заходимо в інженерне меню за допомогою тієї чи іншої команди;
  • Проходимо в налаштування аудіо та змінюємо гучність у заданому режимі та в заданій градації;
  • Виходимо з інженерного меню та перевіряємо результати – гучність має зменшитися.

Можливо лише таке тонке регулювання через стандартне меню налаштування? Звичайно, нічого подібного тут немає і близько.

Які ще функції є в інженерному меню? Перевірка мережних модулів, регулювання діапазону прийому, налаштування автовідповіді, тест модему, налаштування з'єднань з іншими пристроями, налаштування приймача, тестування камери, сенсора, екрана, батареї та інших модулів.

В окреме приховане меню винесені налаштування геолокації – тут можна перевірити працездатність GPS-чіпа, увімкнути/вимкнути A-GPS, перевірити інші налаштування . Також є можливість відрегулювати шрифти, погратися з настройками USB та виконати інші дії.

Як зайти в інженерне меню на Андроїді

Вхід в інженерне меню на Андроїді найчастіше здійснюється за допомогою спеціальних команд, схожих на звичайні USSD-команди. Відмінність у тому, що натискати кнопку дзвінка в кінці не потрібно – після набору команди відбудеться автоматичне перекидання у задане меню. Універсальний код інженерного меню на Андроїді - код 3646633. Він працює на багатьох телефонах і дозволяє миттєво входити в сервісні налаштування

Деякі смартфони та планшети не реагують на вищеописану команду. Тому ви можете скуштувати такі варіанти:

  • 4636;
  • 15963;
  • 8255;
  • 7378423 (для смартфонів Sony);
  • 3424 (код для смартфонів HTC);
  • 2846579 (код для смартфонів Huawei).

Вхід в інженерне меню на Андроїді виконується відразу після введення команди. Залежно від версії операційної системи немає - коди дійсні для Android 2.2, Android 4.4 та інших версій Android OS. Якщо код не підходить, слід пошукати інші комбінації.

Деякі виробники позбавляють смартфони та планшети доступу в інженерне меню, замінюючи його численними командами для тестування модулів або налаштування тих чи інших параметрів. Наприклад, так робить компанія Samsung – багато нових моделей позбавлені єдиного сервісного меню. Інформацію про доступні сервісні команди можна знайти на спеціалізованих ресурсах та на сайтах сервісних центрів.

Для доступу до інженерного меню можна використовувати спеціальні програми. Воно дозволить отримати роздільний доступ до налаштувань пристрою та настройок операційної системи. Програма дійсно зручна, але у неї є недолік – вона працює виключно на пристроях з процесорами MTK.

Налаштування Андроїда через інженерне меню пов'язане з певними ризиками. Наприклад, у новачків завжди є можливість випадково вимкнути той чи інший функціонал. Розбираючись із призначенням тих чи інших пунктів, необхідно ознайомлюватися з відповідними інструкціями. В іншому випадку можлива відмова обладнання. Якщо ви боїтеся щось пошкодити або зламати, зробіть повну резервну копію свого пристрою – у разі фатальної помилки ви зможете виконати Hard Reset та відновити свій смартфон або планшет.

Ніколи не вводите команди, призначення яких вам невідомоСправа в тому, що деякі з них створені для оперативної зміни критичних параметрів системи або для виконання загального скидання. Причому деякі команди виконують загальне скидання без підтверджень, миттєво стираючи вміст.