Які формати відео підтримує iPad

Anonim

Планшетні комп'ютери Apple iPad є досить потужними та продуктивними апаратами, які вміють відтворювати файли різних форматів. Причому багато вони вміють вже «з коробки», без встановлення додаткових додатків. Завдяки яскравим та соковитим екранам, Айпади ідеально підходять для відтворення відеоконтенту. А щоб забезпечити якісне програвання, необхідно знати формати відео для iPad і завантажувати файли тільки в цих форматах.

Основні формати відео для планшетів iPad

Двоє з десяти користувачів, судячи з даних з інтернет-джерел, мають труднощі з відтворенням відео на iPad.І це не дивно, тому що відеоконтент стискується різними відеокодеками, яких може просто не опинитися на пристроях користувача. Що стосується комп'ютера все вирішується досить просто:

  • Скачуємо та встановлюємо пакет кодеків;
  • Скачуємо та встановлюємо всеїдний плеєр;
  • Скачуємо потрібні файли та насолоджуємося переглядом.

Операційні системи на планшетах iPad закриті, тому встановити сюди довільний набір кодеків проблематично. Тому досвідчені користувачі завжди знають, чи варто завантажувати той чи інший файл. Що стосується новачків, то вони спантеличуються питанням – які формати відео підтримує iPad?

Почнемо з опису планшетів iPad Pro (обох версій). Вони підтримують відеоформати H.264 зі звуком AAC-LC, MPEG-4 AAC-LC та Motion Jpeg зі звуком у форматі PCM. Дозвіл картинки – від мінімального до FullHD (залежно від формату, що відтворюється).Файли відеоконтенту можуть мати такі розширення .m4v, .mp4, .mov і .avi Аналогічні формати відео підтримують планшети iPad Air 2, iPad mini 4 та iPad mini 2.

У багатьох джерелах, присвячених формату відео для Айпад, спостерігається явна подорож. Окремі особи примудряються поєднати в одне розширення файлів та найменування відеоформатів. В результаті недосвідчені новачки заплутуються ще більше, що MPEG-4, що .mkv, що Div'X – те саме. Тим не менш, до відеоформатів відносяться саме H.264 (відео високої якості, з високою роздільною здатністю), MPEG-4 та M-Jpeg (Motion Jpeg).

Відтворення інших форматів

Завантажуючи файли з магазину контенту, через iTunes, можна не замислюватися про сумісність форматів. Вся справа в тому, що тут уже все адаптовано – достатньо сплатити, скачати та подивитися. Але купувати контент готовий далеко не кожен, та й його набір в iTunes досить обмежений.Що робити, якщо хочеться подивитися файл, але він не підходить за форматом?

Для початку спробуйте відвідати спеціалізовані ресурси, де публікується контент у потрібному форматі. Наприклад, деякі великі торрент-ресурси мають спеціальні розділи, де зберігається відео у форматі для Айпадов. Зайдіть туди, скачайте потрібні файли та насолоджуйтесь переглядом. Також слід придивитися до звичайного контенту – на деяких ресурсах вказуються кодеки, якими стиснуті ті чи інші файли

Наступний спосіб відтворення відео на iPad полягає в застосуванні конвертерів. Якщо у вашому розпорядженні є дуже цікаве відео, але воно не відкривається на вашому планшетному ПК, скачайте відповідний конвертер відеороликів і перегоніть файл у необхідний формат.

Розширення кількості підтримуваних форматів

Якщо вас не влаштовує кількість підтримуваних форматів відео для iPad, але ви не хочете мучитися з конвертерами (для швидкої конвертації потрібен потужний комп'ютер), спробуйте скористатися додатковими програмами для iPad.Для їх завантаження відвідайте магазин AppStore Додатки від сторонніх розробників містять додаткові кодеки, що дозволяє їм справлятися з відтворенням файлів інших форматів.