Як видалити всі контакти з Айфона 4s, 5s

Anonim

Ви купили iPhone з рук або просто хочете знести всі контакти перед продажем? Тоді вам необхідно повністю спустошити телефонну книгу. Як видалити контакти з iPhone і що для цього потрібно? Незважаючи на те, що фахівці з Apple роблять все можливе, щоб полегшити життя користувачів, деякі способи пахнуть серйозними трудовими та тимчасовими витратами. Давайте розберемося, як очистити телефонну книгу на iPhone 4s, 5s, 6s та інших версіях.

Ручне видалення контактів

Для того щоб видалити всі контакти з Iphone, ми можемо скористатися функціоналом телефонної книги.І тут на нас чекатиме гігантська милиця, створена фахівцями Apple. У будь-якому іншому телефоні ми можемо вийти в контекстне меню контакту та вибрати пункт «Видалити». Хлопці з Apple явно не шукають легких шляхів, тому кнопка видалення обраного контакту виявилася дуже далекою.

Отже, як видалити вибраний контакт? Для цього потрібно зайти до телефонної книги, вибрати потрібний контакт і вивести на екран інформацію про цей телефонний запис. У верхній частині меню знаходимо кнопку «Edit» і натискаємо її. Потрапляємо в наступне меню, спускаємося в самий низ, і тільки тут знаходимо заповітну червону кнопку видалення контакту.

Масове видалення контактів

Як ви вже зрозуміли, зі старим добрим ручним видаленням контактів у iOS явні проблеми. Тоді як на Айфон видалити всі контакти відразу? Саме тут нас і буде справжнісіньке роздолля, тому що способів масового видалення контактів досить багато.

Перший спосіб полягає у використанні програми iTunes:

  • Запускаємо програму;
  • Підключаємо iPhone і чекаємо, поки він визначиться;
  • Заходимо до розділу інформації про пристрій;
  • Ставимо галочку «Sync Contacts/Синхронізувати контакти», а трохи нижче, в розділі «Advanced/Додатково», ставимо галочку видалення контактів;
  • Натискаємо на кнопку «Apply/Застосувати» та підтверджуємо свої наміри.

За кілька секунд усі контакти будуть видалені.

Наступний спосіб полягає в синхронізації контактів з порожньою телефонною книгою. У цьому випадку нам знову знадобиться програма iTunes. Заходимо все в той же розділ з інформацією і вибираємо синхронізацію з порожньою книгою контактів, наприклад, з Outlook, що не використовується на комп'ютері. Після запуску синхронізації всі контакти з телефонної книги на iPhone будуть видалені

Ще одним способом є відключення синхронізації контактів з iCloud – заходимо на смартфоні в налаштування та відключаємо синхронізацію контактів. Після цього iPhone запропонує видалити наявні контакти. Аналогічним чином можна видалити будь-які інші контакти з інших облікових записів.

Але найбільш кардинальним способом є повне стирання всіх даних за допомогою функції скидання – заходимо у відповідне меню, вибираємо пункт «Стерти контент та налаштування» та підтверджуємо свої наміри. Після цього з пристрою зникнуть не тільки контакти, але і всі дані користувача

Видалення за допомогою Jailbreak

Ви зробили на своєму iPhone джейлбрейк? Тоді у вас з'являються ще два способи видалення контактних даних зі свого смартфона. Перший спосіб полягає у видаленні контактів шляхом внесення змін до файлової системи пристрою. Для цього потрібно завантажити один із файл-менеджерів, встановити його на комп'ютер і пробратися у файлову систему – телефонна книга в iPhone зберігається за адресою privatevarmobileLibraryAddressBook.

Далі зносимо файли з розширенням .sqlitedb і насолоджуємося порожньою телефонною книгою. Другий спосіб полягає в встановленні на iPhone стороннього софту для роботи з контактами. Але якщо ви вже провели процедуру Jailbreak, то ви отримуєте можливість ставити софт звідки завгодно - знайдіть програму для роботи з контактами, встановіть і запустіть її, після чого видаліть всі контакти або їх частина.