Як збільшити швидкість інтернету Ростелеком

Anonim

Найпоширенішою скаргою від абонентів Ростелекому є скарга на швидкість. Вона дійсно має звичай плавати в той чи інший бік, часто не доходячи до номінальних параметрів, які обіцяє тарифний план. Як збільшити швидкість інтернету на Ростелеком до прийнятного розміру? Для цього потрібно розібратися в особливостях свого підключення та навести лад на своєму комп'ютері. Існує кілька причин низької швидкості:

  • Завантаженість магістральних каналів Ростелекому;
  • Погана якість лінії від провайдера до абонента;
  • Технічні роботи на стороні провайдера;
  • Завантаженість домашнього роутера;
  • Завантаженість комп'ютера різними самообновлюваними програмами та торентами.
Ще одна причина – невідповідний тарифний план. Давайте подивимося, як ми можемо підвищити швидкість інтернету на Ростелекомі.

Вибір тарифного плану

Для початку потрібно розібратися у параметрах свого тарифного плану. Зайдіть в «Особистий кабінет» та перегляньте максимальну швидкість для вашого тарифу. Для порівняння відвідайте головну сторінку Ростелекому (сайт Онлайма для абонентів з Москви) і пошукайте там інформацію про нові тарифні плани та пропозиції – цілком можливо, що ви підключені до застарілого і дорогого тарифу з низькою швидкістю. У цьому випадку потрібно просто вибрати інший тариф.

Вибрати тарифний план ви можете і на нашому сайті, де регулярно публікуються матеріали про нові тарифи.Для отримання довідкової інформації за тарифами ви можете зателефонувати до довідкової служби оператора. Також потрібно пам'ятати, що умови надання послуг зв'язку не гарантують максимальну швидкість доступу – наприклад, на тарифі «до 100 Мбіт/сек», швидкість може бути нижчою, в районі 60-70 Мбіт/сек.

Розбираємося з Ростелекомом

Якщо з вашим тарифним планом все нормально, але швидкість доступу, як і раніше, залишає бажати кращого, слід зателефонувати до довідкової служби та попросити перевірити вашу лінію. При необхідності викликайте майстра, який перевірить обладнання у вашому будинку – цілком можливо, що воно потребує переналаштування. Якщо в даний момент Ростелеком проводить якісь профілактичні роботи, що впливають на доступ у мережі, ви зможете дізнатися про це у консультанта оператора.

Падіння швидкості найчастіше спостерігають абоненти, підключені до високошвидкісного інтернету через домашній телефон, за технологією ADSL.Якщо якість лінії залишає бажати кращого, абоненти скаржаться на низьку швидкість. Наприклад, дощова вода, що потрапляє в телефонні колодязі і шафи, дуже впливає на якість зв'язку. Щоб покращити швидкість по каналу ADSL, слід подати заявку на перевірку лінії.

Шукаємо локальні причини

Чому впала швидкість інтернету на Ростелекомі? Якщо до вашого роутера чи модему підключено відразу кілька клієнтів (ноутбуки, смартфони, планшети), то падіння швидкості доступу може бути пов'язане з діяльністю цих пристроїв – тут можуть оновлюватися програми, антивірусні бази, ігри та багато іншого. Якщо вам необхідна максимальна швидкість, обмежте можливість підключення інших пристроїв до вашої мережі або придбайте дорожчий роутер з опцією лімітування швидкості для підключених клієнтів.

Якщо ви підключені до мережі через ADSL, то падіння швидкості може бути пов'язане з віддачею великої кількості інформації через модем.Технологія ADSL дозволяє організовувати несиметричні лінії зв'язку. А особливістю їх функціонування є те, що при віддачі інформації спостерігається сильне падіння швидкості на вхідному каналі

Наприклад, завантаження фотографій у соціальну мережу призводить до зменшення швидкості доступу аж до нуля. Проблема є актуальною за наявності великої кількості користувачів, підключених до одного роутера. Швидкість прийому на ADSL може досягати до 24 Мбіт/сек, чого достатньо роботи багатьох клієнтів. Але швидкість віддачі складає в середньому 0,3-1 Мбіт/сек, що накладає обмеження на передачу інформації в мережу.

Збільшуємо вихідну швидкість

Багато абонентів запитують – як збільшити вихідну швидкість інтернету на Ростелекомі? Для цього потрібно знати через який канал ви підключені. Користувачі з ADSL-модемами ніяк не зможуть збільшити швидкість доступу Що стосується інших абонентів, то їм достатньо поміняти свій тарифний план – сучасні технології доступу здатні надати максимальну швидкість доступу до ресурсів Інтернету.