IP-телефонія на комп'ютері безкоштовно

Anonim

IP-телефонія дозволяє заощадити гроші на дзвінках через інтернет. Дзвонити можна як на мобільні, так і стаціонарні номери. І найголовніше, що на багатьох міжнародних напрямках дзвінки коштують дешевше, ніж у Росії. IP-телефонія на комп'ютер – це спосіб організувати домашній телефон без абонентської плати та додаткової оплати за проведення телефонної лінії. Єдине, що знадобиться – доступ до інтернету.

Недоліки традиційної телефонії

SIP-телефонія є просунутим способом зв'язку. Вона дозволяє позбутися домашнього телефону, для якого характерні такі недоліки:

  • Необхідність у телефонній лінії (проводиться за наявності технічної можливості).
  • Щомісячна абонентська плата – присутня навіть на найдешевших погодинних тарифах.
  • Дорогий міжмісто і ще дорожчий міжнародний зв'язок – тут IP-телефонія виграє на 100 очок вперед.

IP-телефонія через комп'ютер дозволить отримати у своє розпорядження повноцінний телефон, у тому числі і з прямим міським номером (прямі номери доступні в багатьох російських містах - Москва, Краснодар, Ростов-на-Дону, Волгоград, Калінінград, Кіров і т. д.). Сам міський номер надається з абонентською платою, але є варіанти обійтися без неї.

Вибираємо оператора

Існує дуже багато дешевих операторів IP-телефонії. Але за цією дешевизною часто зустрічаються найвідвертіші «косяки» – обриви зв'язку, відсутність з'єднання, булькаючі звуки, затримки, відверта низька якість передачі голосу. Від IP-телефонії потрібно:

  • Якісна передача голосу.
  • Оперативне з'єднання навіть на міжнародних дзвінках.
  • Недорогі тарифи.
  • Простота налаштування софту на комп'ютері.

Під всі ці вимоги добре підходять послуги оператора SIP-телефонії Задарма (Zadarma). Використовуючи у своїй діяльності преміальні канали зв'язку, він забезпечує миттєве з'єднання та ідеальну передачу голосу. Якщо не хочете постійно плюватися на звуки і хрипи, що булькають, вибирайте Задарма.

В якості вихідного можна вибрати недорогий тариф «Економ». Він надається без абонентської плати, діє щохвилинна тарифікація всіх дзвінків. Незважаючи на назву тарифу, для зв'язку абонентів використовують преміальні інтернет-канали. Плата за з'єднання відсутня - тарифікація чиста та прозора, як сльоза.Дзвінки на мобільні обійдуться в 1,65 руб/хв, на стаціонарні – від 59 коп/хв. Виклики до Канади коштують 30 коп/хв, США – 54 коп/хв. Розмови між абонентами Задарма - безкоштовно.

Альтернативним тарифом є ​​«Стандарт». Тут діє посекундна тарифікація, абонентської плати немає, щомісяця надаються 100 хвилин за найпопулярнішими напрямками (сюди входять стаціонарні телефони Москви та Санкт-Петербурга).

Налаштування обладнання

Для організації телефонії нам знадобляться:

  • Акаунт у оператора Задарма – зареєструйтесь тут та отримайте 20 бонусних рублів на рахунок.
  • Програма для IP-телефонії на комп'ютер – рекомендуємо використовувати фірмовий додаток від Задарма, який практично не потребує налаштувань.
  • Доступ в інтернет зі швидкістю не менше 512 кбіт/сек – її здатні забезпечити навіть стільникові мережі.
  • Комп'ютер із підключеними мікрофоном і колонками (або з гарнітурою).

Завдання перше – проходимо за вищезгаданим посиланням і реєструємося, отримуємо в своє розпорядження обліковий запис IP-телефонії з бонусними 20 рублями. При необхідності поповнюємо рахунок будь-яким зручним способом (картки, безготівка для корпоративних клієнтів, Яндекс, Ківі, Webmoney, платіжні термінали, Interkassa). Вибираємо відповідний тариф, якщо потрібно – вибираємо та підключаємо прямий номер (для Москви – від 0 руб/міс).

Далі необхідно завантажити та встановити програмний IP-телефон – він називається «Zadarma для Windows» і доступний до скачування на офіційному сайті оператора. Після встановлення запускаємо програму та приступаємо до налаштувань. У віконці авторизації вводимо SIP-номер із власного кабінету та вказаний при реєстрації пароль. Інші параметри та галочки не чіпаємо. На наступному етапі набираємо номер 4444 та тестуємо якість зв'язку.

Готово – IP-телефонія на комп'ютері готова. Якщо ви чекали інструкцій на три десятки дзвінків, змушені вас засмутити - все налаштовується набагато простіше. Вивчіть тарифи на сайті Задарма, цілком можливо, що там ви знайдете вигідніші пропозиції під власні потреби. Зверніть увагу, що при зміні провайдера вам не потрібно змінювати будь-які налаштування – все запрацює автоматично.

Налаштування сторонніх програм

Крім офіційної програми від оператора Задарма (Zadarma), ніщо не заважає скористатися альтернативними програмами. Там налаштувань буде більше. Як приклад розглянемо популярну програму 3CXPhone. Встановіть її з офіційного сайту, запустіть, натисніть кнопку Create Profile. Далі тиснемо кнопку «New», заповнюємо такі поля:

  • Account name – вводимо SIP-номер з облікового запису Задарма.
  • Extension – повторюємо SIP-номер.
  • ID – знову вводимо SIP-номер.
  • Password – вказуємо пароль від облікового запису.
  • External IP (зовнішній IP) – вказуємо sip.zadarma.com (без http://).

Після збереження налаштувань відкриється основний інтерфейс програми – можна приступати до дзвінків через IP-телефонію.

Якщо ви плануєте користуватися IP-телефонією на комп'ютері з іншою операційною системою, використовуйте для налаштування програм розділ «Підтримка» на офіційному сайті Задарма. Там ви знайдете докладні інструкції з налаштування всіх відповідних програм. Тут же знаходяться інструкції з налаштування програм для мобільних платформ.