IP-телефонія своїми руками

Anonim
Для того, щоб підключити міський телефон, потрібно написати відповідну заяву в найближчому офісі Ростелекому або іншого провайдера, дочекатися розгляду заявки, а також почекати, поки в квартиру протягнуть телефонну лінію або встановлять цифрове обладнання для підключення телефону. Що стосується IP-телефонії, її підключення ми можемо виконати і самостійно. Як зробити IP-телефонію своїми руками і що для цього знадобиться?

Процес організації телефонії досить простий. Для цього нам знадобляться:

  • Доступ в інтернет на швидкості не менше 100 кбіт/сек;
  • Комп'ютер або VOIP-телефон;
  • Акаунт в одного з провайдерів.

Це справді найменший, а основні витрати складе покупка VOIP-телефону. Розглянемо процес організації IP-телефонії за кроками.

Купуємо віртуальний номер

На першому етапі нам потрібно визначитися з вибором провайдера. Він має забезпечити нас якісним зв'язком та низькими тарифами на дзвінки. Також нам знадобиться прямий номер або можливість додзвонюватись ззовні на додатковий номер. Стануть в нагоді і додаткові послуги, такі як утримання виклику, підтримка другої лінії та багато іншого. У базовому варіанті досить низьких розцінок на зв'язок.

Для того, щоб не мучитися з вибором, ми можемо порекомендувати вам чудового провайдера Задарма. Зареєструйтесь на сайті провайдера, придумавши логін та пароль, після чого поповніть свій рахунок – можна вважати, що ви вже підключені.Що отримують абоненти після реєстрації в Задарма?

  • SIP IP – унікальний ідентифікатор абонента в SIP-мережі Задарма;
  • Активний обліковий запис, з якого можна здійснювати дзвінки всередині мережі;
  • Можливість приймати дзвінки з міських та мобільних через прямі номери з набором додаткового (так званий, віртуальний номер).

Для того щоб отримати можливість здійснювати вихідні дзвінки, потрібно просто поповнити свій рахунок. Відразу після цього відкриється доступ до внутрішньоросійських та міжнародних викликів.

Спеціальні номери для додзвону по SIP IP є у Задарма у багатьох російських містах. При реєстрації за нашим посиланням ви отримуєте грошовий бонус на рахунок!

Вибираємо SIP-телефон

Продовжимо створювати домашню IP-телефонію своїми руками і приступимо до вибору способу здійснення дзвінків. Ми можемо їх здійснювати через:

  • Програмні телефони;
  • VOIP-телефони.

Програмний SIP-телефон – це невелика програма, що встановлюється на комп'ютер. Після введення установок вона з'єднується з серверами SIP-провайдера, дозволяючи здійснювати дзвінки та приймати вхідні дзвінки. Як додаткове обладнання знадобиться гарнітура.

Минусом програмного телефону і те, що він має бути постійно запущений, а комп'ютер – постійно включений. Якщо в сім'ї кілька людей, то створюються додаткові незручності, пов'язані із спільним використанням комп'ютера. Якби вдома SIP-телефон, він би забезпечив комфортний зв'язок.

Вартість SIP-телефонів стартує від 2000 рублів. Приблизно такі гроші можна придбати VOIP-телефон Yeaplink SIP-T18. Це найпростіша модель, виконана в класичному корпусі з дротовою трубкою.Визначника номера тут немає, зате є генератор комфортного шуму, утримання виклику, підтримка конференцзв'язку та система економії трафіку.

Якщо хочеться забезпечити більш комфортний зв'язок, можна придбати VOIP-телефон Gigaset C530A IP з бездротовою трубкою. Це універсальний апарат, оскільки він вміє працювати не лише з IP-телефонією, а й підключатися до міських телефонних мереж. На борту є:

  • Підтримка додаткових голосових послуг;
  • Кольоровий дисплей;
  • Визначник номера;
  • Телефонна книга на 200 номерів;
  • Підтримка декількох акаунтів;
  • Можливість підключення додаткових бездротових трубок.

Купивши цей телефон та додаткові трубки, ви зможете забезпечити комфортний зв'язок для всіх членів сім'ї.

Також у продажу є і багато інших моделей, що відрізняються наявністю просунутого функціоналу. Вони орієнтовані як на домашнє, так і на офісне застосування.

Налаштовуємо VOIP-телефон

Для того щоб почати здійснювати дзвінки та приймати дзвінки, потрібно провести налаштування свого телефону. VOIP-трубки. Налаштування зводиться до прописування параметрів зв'язку, наданих провайдером Задарма. Вони знаходяться в розділі «Мій профіль – Основне – Основні параметри для налаштування IP-телефонії».

У налаштуваннях прописуються логін і пароль від облікового запису, адреси серверів та номери портів, а також номер особового рахунку. Якщо щось не виходить, зверніться до служби підтримки або відвідайте форум. У більшості випадків програмні телефони та IP-телефони починаються працювати без жодних проблем.

Що робити якщо потрібно кілька телефонів

Провести в будинок відразу кілька міських телефонів буде складно – для цього знадобляться відразу дві лінії та укладення двох договорів. На все це потрібно дуже багато часу та коштів. З SIP-телефонією все набагато простіше, тому що тут надається одразу кілька ліній. За ними ми можемо здійснювати кілька вхідних та кілька вихідних дзвінків.

Особлива зручність у цьому питанні за телефонами з кількома трубками, тому що тут на кожну трубку можна повісити окрему лінію. Найбільш просунуті моделі підтримують одразу кілька акаунтів і можуть розподіляти їх між окремими трубками – відмінна можливість проведення до будинку одразу кількох телефонних номерів.