Віртуальна АТС

Anonim

Наявність великої кількості співробітників потребує використання сучасного комунікаційного обладнання. Для того, щоб усі співробітники компанії могли зв'язатися один з одним та з клієнтами, необхідно встановити в офісі автоматичну телефонну станцію та розвести по робочих місцях телефонні лінії. Але можна зробити простіше, замовивши віртуальну АТС в одного з провайдерів IP-телефонії. Віртуальна АТС – що це таке та як вона працює? Про це розповість наш детальний огляд.

У цій статті ми відповімо на такі питання:

  • Як здійснюється робота віртуальної АТС;
  • Що потрібно для телефонізації офісу;
  • На кого розраховані віртуальні АТС;
  • Де можна підключити віртуальну АТС.

Після цього ви зможете організувати у своєму офісі повноцінну телефонію та забезпечити зв'язком своїх співробітників.

Що таке віртуальна АТС

Віртуальна АТС не є апаратом або пристроєм. Це послуга, яку надають оператори IP-телефонії. Вона дозволяє швидко та без особливих витрат виконати телефонізацію офісу та надати кожному співробітнику персональний робочий телефон. Переваги віртуальної АТС:

  • Не потрібно прокладати зайві дроти – навіщо потрібні телефонні лінії, якщо до кожного робочого місця вже підведено інтернет;
  • Не потрібно купувати та обслуговувати офісну АТС – це чудовий спосіб заощадити гроші компанії;
  • Швидке підключення – ви зможете скористатися послугами зв'язку відразу після підключення віртуальної АТС;
  • Мінімальні витрати на обладнання – достатньо придбати прості VOIP-телефони або встановити на робочі комп'ютери програмні телефони;
  • Можливість швидкого переїзду офісу разом із підключеними телефонними номерами – для підключення до АТС достатньо провести до нового офісу інтернет.

Функціонал у сучасних SIP АТС досить великий. Тут представлені функції переадресації, переклад дзвінків, утримання та очікування виклику, запис телефонних розмов, автовідповідачі, багатоканальні виклики, спільна робота з інтернет-магазинами, система автоматичного вітання та багато іншого. Тобто віртуальна станція повністю реалізує можливості стандартної офісної АТС.

Як працює віртуальна АТС

Віртуальна АТС працює на стороні провайдера і не вимагає встановлення спеціального обладнання в офісі – достатньо встановити та налаштувати VOIP-телефони.Станція забезпечує зв'язок між співробітниками за внутрішніми номерами. При цьому абоненти можуть влаштовувати конференції, перекладати дзвінки один одному, перенаправляти виклики на автовідповідачі та секретаря.

Замовляючи SIP АТС у того чи іншого провайдера, клієнти можуть запросити будь-яку кількість зовнішніх номерів для дозвону зі стаціонарних або мобільних телефонів. Також можна замовити номер з префіксом 8-800 для організації власного call-центру для своїх клієнтів. Дзвінки із зовнішніх номерів можуть надсилатися секретареві або на автовідповідач, за допомогою якого вибирається додзвон до внутрішніх співробітників компанії.

Окрім внутрішніх дзвінків, співробітники компанії зможуть здійснювати дзвінки по всьому світу, причому з вигодою для компанії тарифи на зв'язок через IP-телефонію дуже низькі. Не менш важливою перевагою є те, що співробітники зможуть вирушати у відрядження разом зі своїм номером, адже для підключення до офісної АТС своєї компанії потрібний лише доступ до інтернету.За бажанням можна підключитися навіть зі свого мобільного телефону, встановивши на нього програмний IP-телефон.

Кому стане в нагоді SIP АТС

Віртуальні АТС розраховані використання корпоративними клієнтами. Купівля звичайної телефонної станції може коштувати круглу суму, а підключити віртуальну АТС можна і безкоштовно, скориставшись послугами того чи іншого провайдера. До того ж, її не потрібно обслуговувати, що сприяє зниженню витрат.

SIP-АТС затребувана як у маленьких офісах, так і у великих. Якщо в компанії працюють 10 осіб, то це вже нагода замовити послугу. Якщо компанія велика, без послуг віртуальної АТС просто не обійтися. Цей вид телефонної станції буде особливо актуальним для офісів, які мають кілька відділень у різних містах – внутрішні дзвінки будуть абсолютно безкоштовними, оскільки зв'язок здійснюється через інтернет.

Огляд популярних сервісів

Послуги віртуальних АТС пропонуються безліччю провайдерів. Одним з них є компанія Zadarma – її клієнти зможуть скористатися послугою «Хмарна АТС». Вона надається практично безкоштовно, достатньо хоча б раз на три місяці поповнювати свій рахунок. Внутрішні дзвінки не тарифікуються, оплачуються лише дзвінки на зовнішні телефони по Росії та по всьому світу. Віртуальна АТС від Задарма має в своєму розпорядженні стандартний функціонал звичайних установчих АТС. Також доступна покупка зовнішніх номерів.

Підключити SIP АТС можна і у стільникових операторів. Наприклад, ця послуга надається оператором Мегафон. Абонентська плата становить від 1000 руб./міс, кількість робочих місць – від 7 до 30. Є можливість підключення додаткових робочих місць, всім внутрішнім абонентам доступні всі стандартні функції офісної телефонної станції.

Віртуальна АТС від Ростелекому запропонує корпоративним клієнтам найширші можливості телефонізації робочих місць.Послуга дозволяє підключати зовнішні телефонні номери та користуватись усіма функціями стандартної офісної АТС. Управління віртуальною станцією та абонентами здійснюється через спеціальний web-інтерфейс. Також реалізовані можливості організації call-центрів, що працюють з використанням IP-телефонії. Абонентська плата - від 499 руб. / міс.