SIP номер

Anonim

IP-телефонія дозволяє швидко і без особливих витрат вирішити проблему з телефонізацією офісів, житлових будинків та приміщень. Раніше для отримання телефонного номера потрібно було стояти у черзі, чекати, доки телефоністи проведуть підключення. Сегодня для отримання номера потрібно просто скористатися послугами операторів IP-телефонії – саме у них можна купити SIP-номер, що належить одному з російських міст (і навіть зарубіжних). Про те, як вибрати IP-телефон, ми вже розповідали. У цьому огляді ми розглянемо:

  • Що є віртуальний SIP-номер;
  • Як підключається SIP-номер;
  • Що таке безкоштовний SIP-номер;
  • Переваги SIP-номерів.

Також будуть надані рекомендації щодо вигідної купівлі віртуальних номерів.

Що таке SIP-номер

Традиційна дротова телефонія поступово відходить у минуле. Люди відмовляються від міських телефонів, маючи у своєму розпорядженні зручні мобільні телефони. До того ж, абоненти стільникових мереж мають можливість придбати додатковий міський номер – це важливо для бізнесу. Аналогічні можливості надає IP-телефонія – тут також є можливість підключення віртуальних номерів, що належать до тих чи інших міст.

Віртуальний SIP-номер є нічим іншим, як звичайний телефонний номер, що присвоюється абоненту IP-телефонії Він прикріплюється до облікового запису і може бути використаний для прийняття вхідних дзвінків скрізь, де доступ до інтернету.Наприклад, номер може бути московським – тоді на нього можна буде безкоштовно дзвонити з будь-якого московського телефону. Також він може належати Краснодару – краснодарські абоненти зможуть зателефонувати на такий номер абсолютно безкоштовно.

SIP-номери розрізняються на три категорії:

  • Внутрішні номери;
  • Прямий номер з додатковим;
  • Міські номери SIP.

Все, про що йшлося вище, відноситься до останньої категорії – до міських SIP-номерів. Що стосується внутрішніх номерів, то вони призначаються оператором IP-телефонії кожному абоненту та використовуються для дозвону між абонентами оператора.

Додатковий номер надається всім абонентам IP-телефонії для можливості здійснення дзвінків з мобільних або міських номерів на внутрішні номери мережі. У цьому випадку потрібно повідомити абонентам прямий номер шлюзу IP-оператора та додатковий номер Наприклад, +7-495-123-45-67 додатковий 123456. При дзвінку з мобільного потрібно набрати прямий номер, дочекатися з'єднання з автовідповідачем та набрати додатковий номер.

Вартості віртуального номера

У віртуальних номерів дуже багато переваг. Наприклад, вони дозволяють швидко організувати телефонізацію офісу чи квартири. Абонентам не потрібно чекати, поки з найближчого вузла зв'язку протягнуть лінію, поки виділять номер – достатньо провести до квартири або офісу інтернет, вибрати спосіб зв'язку (з комп'ютера, через SIP-адаптер), поповнити рахунок та спілкуватися.

Крім того, абоненти можуть підключити міський SIP-номер до свого смартфону Для цього потрібно встановити на свій пристрій спеціальну програму - телефон, налаштувати її на зв'язок із серверами обраного IP-оператора, після чого можна здійснювати дзвінки. Перед цим слід подбати про підключення міського SIP-номера до свого облікового запису.

Відсутність географічної прив'язки прямого віртуального SIP-номера – це ще одна дуже важлива перевага. Наприклад, мешканцю Краснодара ніщо не заважає придбати прямий номер Москви та приймати на нього дзвінки від московських абонентів. При цьому зі своїм номером можна поїхати хоч до Австралії – здійснивши підключення свого комп'ютера/SIP-адаптера/смартфону до інтернету, ми активуємо доступ до свого міського московського номера. Відсутність географічної прив'язки дуже важлива при веденні бізнесу.

Наприклад, у підприємців є можливість вести свій бізнес відразу в кількох регіонах, приймаючи дзвінки на прямі номери тих чи інших міст – наявність прямого міського номера багатьма потенційними клієнтами сприймається як гідність. А ще відсутність прив'язки позначиться при переїзді офісу - не потрібно виконувати перепідключення номерів.

Щодо прямих номерів з додатковими, то тут ситуація ще цікавіша – деякі оператори надають основні прямі номери відразу в кількох містах, наприклад, у Москві, Краснодарі, Ростові, Челябінську, Новосибірську та Казані.Для того щоб з нами міг зв'язатися якийсь абонент, йому слід зателефонувати на номер доступу найближчого до нього міста та набрати додатковий номер (наприклад, жителі Краснодара та Краснодарського краю дзвонять на номер IP-оператора, після чого набирають додаткові цифри).

Де вигідно купити SIP-номер

Якщо ви хочете вигідно купити міський SIP-номер, вам слід уважно ознайомитися з пропозиціями різних операторів Потрібно аналізувати не тільки вартість номерів, але та тарифні плани. Іноді абонентська плата виявляється високою, а вартість дзвінків – низькою. В інших операторів нерідко спостерігається зворотна картина.

Також перед покупкою номера слід переконатися у високій якості зв'язку від обраного провайдера – для цього потрібно скористатися своїм обліковим записом (здійснити виклик) без покупки віртуального SIP-номера. Якщо якість зв'язку виявиться прийнятною, можна сміливо купувати номер та поширювати його серед своїх контактів чи абонентів.