Електромотоцикл KillaJoule встановив рекорд

Anonim
Екологічний апарат KillaJoule встановив рекорд швидкості для електромотоциклів в 389 км / ч.
Керувала електромотоциклом рекордсменка гонщиця Єва Хаканссон. Вона вже не один раз встановлювала швидкісні рекорди, подолавши планку в 348 км / год, а потім 352 км / ч. Чергова перемога досягнута на трасі районі міста Бонневилль. Цього разу Хаканссон зуміла розігнати свій електромотоцикл KillaJoule до 389 км / ч. В результаті вона не тільки домоглася перемоги як найшвидша жінка-Мотогонщіца, а й зуміла побити рекорд самого швидкісного серійного мотоцикла з бензиновим мотором. Фея отримала відразу кілька почесний титулів, серед яких звання власниці самого швидкісного електромотоцикла в світі, а також найшвидшого в світі мотоцикла з коляскою. Зауважимо, що дівчина сама доглядає за своїм апаратом, вона - талановитий інженер-механік, як і її чоловік. Рекорди ставилися в режимі одиночної гонки, інших претендентів на трасі не було.

Єва Хаканссон зі своїм залізним конем Друге звання Хаканссон зуміла вирвати з рук претендентів, що пересуваються на апаратах зі звичними двигунами внутрішнього згоряння. Подібної перемоги ніхто не досягав ціле століття. У попередній раз електромобіль обігнав машину, що пересувалася на рідкому пальному в 1899 році. Фея і володарка титулів веде звичайний спосіб життя, вона щаслива в шлюбі з Біллом Дюбе. Купити електромотоцикл в Києві, наприклад, і спробувати встановити власний рекорд теж може кожен бажаючий. Адже Хаканссон з чоловіком самі п'ять років вдосконалювали свій KillaJoule, встановивши на ньому два двигуна Rinehart Motion Systems PM100 і надавши йому потужність 400 к.с. Звичайно, такий апарат - єдиний твір у своєму роді, але він відкриває перспективу і для серійних розробок. Однак купити менш оригінальний і швидкий електромотоцикл може собі дозволити кожен, в тому числі і будь-який житель СНД.

Перед стартом Блогери, які знайшли в Мережі запис з гонкою на цьому електромотоцикли, пишуть що "дух захоплює!".
Редакція порталу попереджає, що перш ніж зважитися на гонки, варто повчитися в спеціальній школі, де мотоциклістам викладають навички екстремального водіння.