Аркадій Висоцький - біографія, фото, особисте життя, дружина, діти, зріст і вагу 2019

Anonim

Біографія Аркадія Висоцького

Аркадій Висоцький - російський сценарист і актор. Син радянського поета і виконавця Володимира Висоцького.

На фото: Аркадій Висоцький

Дитинство і сім'я

Аркадій Володимирович Висоцький народився 29 листопада 1962 року в Москва. Батько Аркадія - відомий радянський музикант, актор і поет Володимир Висоцький. Мати - Людмила Абрамова, радянська актриса і сценарист.

Аркадій Висоцький в дитинстві з батьками У Аркадія є рідний молодший брат Микита (1964 р.н.), актор, режисер, сценарист, директор культурного центру-музею «Будинок Висоцького на Таганці». Також у Аркадія є єдиноутробною сестра Серафима Овчаренко (1973 р.н.) і зведена сестра Анастасія Іваненко (1972 р.н.), позашлюбна дочка Висоцького і актриси Тетяни Іваненко.

Аркадій в дитинстві з батьком Володимиром Висоцьким Батьки Аркадія стали жити нарізно, коли Аркадію було близько 6 років, а в 1970 році Володимир і Людмила розлучилися. Згодом мати Аркадія вийшла заміж вдруге за інженера Юрія Овчаренка, з яким прожила довге щасливе життя.

Аркадій Висоцький з братом Микитою в дитинстві Аркадій відвідував фізико-математичну школу, захоплювався астрономією, любив ходити в планетарій, а ось театр не жалував. Після закінчення школи Висоцький-молодший два роки пропрацював на копальнях, куди його запросив друг батька Вадим Туманов. Зараз Аркадій згадує цей період, як один з найщасливіших у своєму житті.

Аркадій Висоцький в молодості і зараз Після повернення в рідне місто Аркадій вступив до ВДІКу, на сценарний факультет. Серед його однокурсників були Роман Качанов і Рената Литвинова.
До ВДІКу вирішив вступати абсолютно випадково. І надходив сам. Мені завжди подобалося писати, складати, додумувати історії людей … А до популярності я ніколи не прагнув.
Однак в ті часи посаду сценариста була не самою затребуваною, і, щоб прогодувати сім'ю, Висоцькому довелося підробляти в Службі порятунку і у вільний час таксувати. Втім, досить швидко молода людина знайшов роботу на телебаченні, ставши сценаристом програми Льва Новоженова «Веремчук», а пізніше - редактором в команді Володимира Познера, а також викладав у ВДІКу.

Кар'єра в кінематографі

За плечима Аркадія невеликий досвід зйомок у кіно. У період з 1986 по 1990 роки він з'явився в невеликих ролях в чотирьох фільмах, до двох з яких він сам написав сценарій: в драмі «Чужа біла і рябий» (реж. Сергій Соловйов), драмі «Зелений вогонь кози» (реж. Анатолій Матешко) і в двох фільмах Олександра Ітигілова «Смиренний цвинтар» і «Ха-бі-аси».

Аркадій Висоцький у фільмі «Чужа біла і рябий» Набагато більшого успіху Висоцький домігся як сценарист. На його рахунку більше 15 робіт, серед яких кілька яскравих короткометражок - «Чорна яма», «В далеку дорогу», «З життя лікаря» і ін. У 2000 році Аркадій написав сценарій «Метелик над гербарієм», який став переможцем Всеукраїнського конкурсу на кращий сценарій художнього фільму. Два роки по тому режисер Ігор Масленников зняв за цим сценарієм драму «Листи до Ельзи» з Юлією Мавриною.
Серед інших робіт Аркадія: сценарії до другого сезону серіалу «Невідкладна допомога» (реж. Вадим Соколовський, 2006), біографічного серіалу «Батюшка» (реж. Василь Міщенко, 2008), серіалу «Бігль» (реж. Дмитро Брусникин, 2012) та ін .

Аркадій Висоцький як сценарист домігся більшого успіху У 2013 році Висоцький став сценаристом міні-серіалу «Кремінь. Звільнення », продовження дебютної режисерської роботи актора Володимира Епифанцева. У наступному році Аркадій виступив в якості співавтора детективного серіалу «Академія», який був представлений глядачеві в лютому 2016 року у телеканалі Домашній. Фільм за сценарієм Микити Висоцького «Три дні до весни» (трейлер) У 2016 році Аркадій спільно з Олександром Бородянським, режисером фільмів «Хлопці з нашого міста» і «Тіні Фаберже», написав сценарій до військового фільму «Три дні до весни». Режисером фільму виступив Олександр Касаткін. Сценарій переміг в конкурсі Фонду кіно, що дозволило незабаром почати зйомки.
Прем'єра фільму відбулася в травні 2017 року. У головних ролях в драмі, яка була вельми тепло прийнята критиками і глядачами, знялися Кирило Плетньов, Олена Лотова, Ігор Грабуза, Юрій Іцков і інші.

Зйомки серіалу за сценарієм Аркадія Висоцького «Чисто московські вбивства» У жовтні 2017 року на телеканалі ТВЦ стартував детективний серіал Філіпа Коршунова «Чисто московські вбивства», сценаристом якого виступив Висоцький.

Особисте життя Аркадія Висоцького

На відміну від молодшого брата, Аркадій - НЕ медійний чоловік. Він майже не з'являється на екранах, вважаючи за краще залишатися за кадром. Тому і про особисте життя сценариста відомо небагато.

Аркадій Висоцький з дітьми Аркадій Висоцький тричі одружувався. Остання дружина, з якою сценарист щасливий у шлюбі і до цього дня, зайнята на посади референта-перекладача. Всього у нього п'ятеро дітей. Двоє старших дітей від першого шлюбу, Наталя і Володимир, живуть і працюють разом з матір'ю в США. Від другого шлюбу - син Микита (1991), від третього - Михайло (2003 р.н.) і Марія (2004 р.н.).

Аркадій Висоцький зараз

На даному життєвому етапі Аркадій продовжує займатися сценарним справою і вести факультатив у ВДІКу.